11 – Broj tajnog znanja

Od drevnih vremena numerologija je proučavala značenje brojeva, njihova  mistična značenja i korespondenciju sa datumom rođenja.

Poznavanje osnovih načela numerologije i numeričke vibracije možemo da koristimo u cilju poboljšanja onih najspornijih aspekata na individualnom planu.  Kroz brojeve možemo  upoznati  svoj pravi potencijal, saznati kada je pravo vreme za donošenje odluka i privući pozitivne događaje u svoj život. Svaki broj ima jedinstvenu vibraciju, na primer, broj 1 je simbol inicijative, originalnosti, kreativnosti, dok je broj 8 poznat kao simbol osetljivosti, obilja i beskonačnosti.

U numerologiji  11 ima jedinstvene kvalitete i spada u master (glavne ) brojeve. Označava duhovnost, intuiciju, toleranciju, nesebičnost, pažnju i ambicioznost. To je broj jakog nadahnuća, inventivnosti, originalnih ideja, saradnje, čelične volje, oštroumnosti i perfekcionizma. Povezuje se sa okultnim i darom vidovitosti.

Ovaj broj smatra se vrlo jakim po pitanju duhovnosti, sadrži specifična obeležja i karakteristike. 11 spada u jedan od najmoćnijih brojeva, jer predstavlja tajno znanje, inteligenciju i veliku intelektualnu snagu.

Broj 11 u tarotu predstavlja kartu Snaga koja nas podseća na ogroman protok energije i mogućnost ostvarenja ciljeva. Karta Snaga prikazana je slikom žene koja pripitomljava lava i označava  veliki trud napravljen pred ogromnim izazovima i preprekama. 11 je broj koji u sebi ima snagu koja je potrebna kako bi se savladala ograničenja.

U I -Ching heksagramu T’ai 11 predstavlja spokoj, kreativnost, mir, ali i ulaganje većeg truda ukoliko osoba želi da napravi pomak i bude primećena. Broj 11 u astrologiji prikazuje zodijački znak Vodoliju, koncepte kreativnosti i neobičnog, prijateljstvo i promenu.

Vibracija broja 11 je veoma aktivna, povezan sa obrazovanjem, psihičkim sposobnostima i duhovnošću. Osobe sa ovim brojem su vrlo osećajne, inteligentne, sklone su nervozi, teskobi, nestabilnosti i naglim promenama raspoloženja. One mogu pomoći svima onima kojima je to potrebno, čak i po cenu sopstvenog mira ili sreće. Njihov nervni sistem je vrlo osetljiv zbog čega je poželjno da se bave  aktivnostima koje će doprineti većem opuštanju na fizičkom, emocionalnom i mentalnom planu. Ovim osobama je potreban partner  sa kojim će deliti dugoročne planove i ostvariti trajan odnos. Smatra se da oni lakše uspostavljaju odnose sa inteligentnim i duhovnih ljudima.

Kao master broj, 11 označava duhovne i mudre osobe. Smatra se da je čovek sa tim brojem”stara duša” koja ima priliku da ispuni posebnu misiju.

 

Facebook Comments