12 zodijačkih znakova – korespondencija sa 12 meseci u godini

Svaki znak zodijaka je ekvivalent jednom mesecu u godini i simbolično oslikava odnos prema životu, energiju, promene i suprotnosti. Prvi znak zodijaka odnosi se na energiju početaka, drugi znak zodijaka povezuje se sa usmerenošću, dok treći ukazuje na realizaciju.

Astrologija i njeno prvo izvorište

Period proleća odnosi se na zodijačke znakove – Ovan, Bik, Blizanci: to je vreme novih početaka, traženja ravnoteže i kontunuiteta.

12 zodijačkih znakova – Ovan

Tokom vladavine zodijačkog znaka Ovan energija je u porastu i to je period kada koji se odnosi na inicijativu, pokret, aktivnost.  Predstavlja vreme prolećnog ekvinocija.

12 zodijačkih znakova – Bik

Vladavina zodijačkog znaka Bik odnosi se na materijalaizaciju, ispunjenje ciljeva, prisutnost veće snage i vitalnosti.

12 zodijačkih znakova – Blizanci

U periodu vladavine zodijačkog znaka Blizanci dominira želja za razvojem, istraživanjem, druženjem. S’ obzirom da je ovo znak koji se odnosi na završetak proleća i početak leta njegova priroda je dualna i promenljiva.

Period leta odnosi se na zodijačke znakove – Rak, Lav, Devica: ovo je vreme analogno sazrevanju, bogatoj mašti i maksimalnoj snazi.

12 zodijačkih znakova – Rak

U periodu kada vlada znak Rak prisutno je dosta promena, kao i pojačana emocionalna osetljivost. Označava početak leta i razdoblje letnjeg solsticija.

12 zodijačkih znakova -Lav

Tokom vladavine zodijačkog znaka Lav nastavlja se ono što je započeto u prethodnom periodu. To je vreme kada je snaga na vrhuncu i u punom intenzitetu.

12 zodijačkih znakova – Devica

U periodu zodijačkog znaka Device energija postepeno opada i javlja će veća želja za sigurnošću i stabilnošću. Predstavlja vreme žetve.

Period jeseni odnosi se na zodijačke znakove – Vaga, Škorpija i Strelac: to je vreme  kada težimo većem balansu i skladnijem povezivanju sa drugima.

12 zodijačkih znakova – Vaga

Vladavina zodijačkog znaka Vage simboliše jesenji ekvinocij. Ukazuje nam na potrebu za ravnotežom, razvojem na duhovnom planu i prisutnošću veće osetljivosti.

12 zodijačkih znakova – Škorpija

U vladavini zodijačkog znaka Škorpija dominira ciklus transformacije. U korelaciji je sa promenom, tajnovitošću i svemu onome što je skriveno.

12 zodijačkih znakova – Strelac

Period vladavine zodijačkog znaka Strelac označava vreme pripreme za predstojeću zimu. To je ciklus godine koji je karakterističan po promenljivosti, jer se odnosi na prelaz jeseni u zimu.

Period zime odnosi se na zodijačke znakove Jarac, Vodolija, Ribe: ciklus tišine, kada je energija u padu. Povezuje se sa mudrošću i sazrevanjem.

12 zodijačkih znakova – Jarac

Vladavina zodijačkog znaka Jarac odnosi se na zimski solsticij. Predočava nam na veće strpljenje i vreme kada moramo prevazići teškoće u ciljevima.

12 zodijačkih znakova – Vodolija

U periodu zodijačkog znaka Vodolija dominira potraga za novim idejama i inovacijama.

12 zodijačkih znakova – Ribe

Period vladavine zodijačkog znaka Ribe označava završetak jednog ciklusa i nove početke. To je vreme kada se pripremamo za novu fazu života.

Facebook Comments