Amajlija devet vučjih zuba

U savremenom dobu, mnogi običaji i verovanja iz drevne prakse i dalje imaju svoje posebno i jedinstveno značenje. Amajlije i talismani koji se koriste za odbranu od zla, zaštitu od zlih duhova i nesreće su najpoznatiji simboli  koji u sebi imaju veliku snagu i moć.

 

 

Vuk predstavlja simbol snage, hrabrosti, ratnika i povezuje se sa Mescom. U keltskoj tradiciji vuk je predstavljao simbol duhovne moći, učenja i intuicije.

Kod mnogih indijanskih plemena za vuka se verovalo da ima mistične moći i predstavljajo je  zaštitu. U šamanskoj praksi pravljeni si mnogi amuleti od  zuba, čeljusti i kandži za isceljenje i vraćanje energije. Indijanci iz plemena Cherokee vučjim zubima i kandžama pridaju posebna svojstva. Oni veruju da nošenje vučjeg zuba svom vlasniku daje veću snagu i izdržljivost.

Vuk u mnogim legendama se smatrao glasnikom iz duhovnog sveta , simbolom hrabrosti, odanosti i moći.

Amajlija od vučjih zuba  specifična je zbog svojih zaštitnih svojstava, jake energije i ojačanja koju poseduje u sebi.

Mnogi delovi vučjeg tela prema verovanju imaju svoje lekovite moći. Čeljusti, kandža, oči, koža vuka u tradiciji nekih naroda korišćeni su za lečenje mnogih bolesti. Za kožu vuka od davnina se smatralo  da može spasiti čoveka od neprijateljskih udara.

Amajlija devet vučjih zuba jedna je od najmoćnijih za zaštitu od niskih, zlih vibracija, čarolija i upliva magije. Za ovu amajliju se veruje da privlači dobre mogućnosti, štiti od povreda tokom putovanja i loših namera drugih ljudi.

Amajlija devet vučjih zuba nosi u sebi veliku snagu, karakterišu je mistične i tajanstvene osobine. Pored brojnih pozitivnih karakteristika, ova amajlija takođe donosi mnoge blagoslove svom vlasniku, dovodi do veće samospoznaje, jača intuiciju i štiti od bolesti.

Facebook Comments