Amuleti zaštitnici

Amuleti zaštitnici imaju određenu snagu koja je u stanju da odbije negativne energetske napade i odbrani vlasnika od loše sreće, zavisti, ljubomore i straha. Oni datiraju iz drevne tradicije i prisutni su u životima mnogih ljudi.

Amuleti zaštitnici – Mandale

Mandala vodi poreklo od sankritske reči koja označava dijagram. Koristi se u hinduizmu, budizmu, a u modernom dobu sve je češći vid zaštitnog amuleta. Postoje mnoge vrste mandala, koje se razlikuju po boji i simetičnim oblicima. Pripisuju im se magične moći, jer mogu oterati bilo koju vrstu negativnih energija.

Amuleti zaštitnici – Piramida

Piramide su poznate kao vrlo moćni “katalizatori” energije. Smatra se da svaki vid negativne energije transformiše u pozitivnu. Ovaj amulet je poželjno da stoji u blizini radnog stola ili u domu.

Amuleti zaštitnici – Omamori

Omamori je japanski amulet za zaštitu od zla. Reč “omamori” u prevodu označava zaštitu. On je najčešće izrađen od papira ili tkanine sa napisanim željama ili molitvama . Ovaj amulet može se staviti na odeću, torbu, tašnu, telefon, u automobil, itd.

Amuleti zaštitnici – Jednorog

Amulet jednoroga smatra se vrlo moćnim. On štiti vlasnika od zlih događaja i zlonamernih energija.

Amuleti zaštitnici – Magični kvadrat

Magični kvadrat smatra se vrlo moćnim amuletom koji je u stanju da ukloni negativnu energiju iz okruženja u kom se nalazimo. Ovaj misteriozni  magični kvadrat pronađen je u mnogim grobnicama i hršćanskim crkavama i napisan je na latinskom. Inače, magični kvadrat se sastoji od određenih inicijala, odnosno 25 slova koje su formirane u vidu krsta. Ovaj amulet treba zalepiti na crni karton, staviti u crnu torbicu i nositi sa sobom.

Amuleti zaštitnici – Zmaj

Ovaj amulet označava Yang element. Iako se najviše koristi za privlačenje sreće i ljubav, poznat je kao amulet za ukalnjanje negativnih vibracija i loše sreće.

Facebook Comments