Ascedent – pokazatelj duhovnosti i emocionalnosti – poslednji deo

Ascedent Jarac – vladar Saturn

Osobe sa Ascedentom u znaku Jarca poznate su po svojoj odlučnosti, marljivosti i predanom radu. Za njih je od velikog značaja stabilnost na finansijskom i profesionalnom planu. No, ovaj Ascedent predočava takođe na strogu prirodu osobe i jaka načela. Oni se ističu u svakoj sferi gde je istrajnost na prvom mestu. Organizovani i praktični znaju iskoristiti mnoge situacije u svrhu poboljšanja svog uspeha i postizanja boljih rezultata. Njihov temperament je pod vladarstvom planete Saturn koja im vrlo često ne daje smisao za humor i šalu. Svaki korak koji naprave unapred je osmišljen. Oni rade tiho i predano u ostvarenju svojih dugoročnih ciljeva. Ne vole da gube vreme na nevažne ili sporedne stvari. Veliku važnost pridaju porodici i tradicionalnim vrednostima. No, sa druge strane, Ascedent u znaku Jarca predočava na neophodnost ulaganja velikog truda u cilju postizanja  uspeha. Ove osobe nekada mogu biti komplikovane, sklone autoritetu i dominaciji, zbog čega ne nailaze na jaku podršku drugih ljudi.

Ascedent Vodolija – vladar Uran

Ukoliko je vaš Ascendant u znaku Vodolije, vi volite slobodu i nezavisnost. Ovo su večiti buntovnici, koji su skloni razbijanju svih vrsta tabua ili pravila. Zbog vrlo visokih ideala i potrebom za pravdom put ovih osoba je često trnovit i težak. U mladim danima njihov život je protkan nestabilnosšću i nemirom, dok u zrelom dobu teže mirnom i spokojnom životu. Oni su  veoma sigurni u sebe i  svoje idealističke stavove. Svojom elokvencijom i obrazovanjem često privlače pažnju  na sebe. Iako izgledaju ozbiljno i donekle rezervisano, u suštini su vrlo emotivni i strastveni. Predani su humanitarnim ciljevima, imaju dosta umetničkih talentana i kvaliteta. Njihov izgled nekada može biti ekscentričan, ali to samo objašnjava njihovu neobičnu i buntovnu prirodu. Osobe čiji je Ascedent u znaku Vodolije imaju naglašeno šesto čulo, veoma su pronicljive i uvek neočekivano mogu reagovati na ljude ili situacije. Ovde je naglašen aspekt velike originalnosti i inovacija.

Ascedent Ribe – vladari Neptun i Jupiter

Osobe sa Ascedentom u znaku Ribe su izuzetne osetljive, mistične i saosećajne. Imaju izraženu nepokolebljivost i spremnost da pomognu, što drugi mogu vešto zloupotrebiti. Njihova priroda je  romantična, skloni su sanjarenju i idealizovanju, što ih nekada vodi u krajnost. Ascedent u vodenom znaku Ribe naglašava nesebičnost i odricanje. Ove osobe nemaju dovoljno praktičnosti u svakodnevnom životu zbog čega se čini da žive u svetu mašte i iluzije. Imaju mnoge umetničke talente i predispoziciju da uspeju u području muzike. Postižu duhovnu zrelost u starijim godinama, a često dolaze u kontakt sa osobama koje su  iz sfere religije ili okultnog. Takođe, za ovaj Ascedent uobičajena je povezanost sa nekom vrstom poroka, poput alkohola, cigareta ili opojnih sredstava. U životu se dosta puta mogu naći u nejasnim ili zbunjujućim situacijama, suočiti se sa brojnim prevarama i obmanama  u emocionalnim vezama. I pored mnogih izazova, ove osobe ostvaruju dosta uspeha na materijalnom planu.

Facebook Comments