Ascedent – pokazatelj duhovnosti i emocionalnosti – treći deo

Ascedent Vaga – vladar Venera

Ukoliko je vaš Ascedent u znaku Vage, vi težite skladu i umerenosti. Ovde je izražen jak osećaj za pravdu i jednakost. Jedna od ključnih reči koja se povezuju sa Ascedentom Vage je harmonija. Međutim, zbog prirodne nestabilnosti ovog vazdušnog znaka osoba je sklona odlaganju donošenja odluke ili je promenljiva. No, sa druge strane, prisutno je veliko razumevanje, sposobnost održavanja ravnoteže i naglašen šarm. Ljubaznost i lepi maniri čine ove osobe rado viđenim u društvu. Ascedent u znaku Vage ukazuje na želju da se bude u centru pažnje. Velike ambicije često su skrivene pod velom skromnosti. Za ove osobe jedan od možda i najvećih problema je da na miran način reše postojeće sukobe i konflikte. U radu i na profesionalnom planu prisutna je velika disciplinovanost i odgovornost. Po pitanju kreativnosti, Ascedent u znaku Vage ukazuje na mnoge umetničke talente, zainteresovanost za područje slikarstva, arhitekture, filma, fotografije, plesa. Na ljubavnom planu, sve osobe sa ovim Ascedentom su nepopravljivi romantici, ali i večiti osvajači.

Ascedent Škorpija – vladari Pluton i Mars

Ascedent u znaku Škorpije ukazuje na intuitivne, strastvene i veoma harizmatične osobe. Aspekt zagonetnosti ovde je veoma naglašen. Dinamična energija ovih osoba daje im veliku strastvenost zbog koje u mladosti mogu imati dosta prevrata i problema. Ove oosbe su vrlo posesivne i intenzivne, zbog čega vrlo lako skrenu sa pravog puta. Iako odaju izgled pomalo bezosećajnih i hladnih osoba, u suštini su emocionalno vrlo ranjivi, zbog čega im je potrebno mnogo pažnje i ljubavi. Ovde je prisutan strah od neuspeha, kao i nedostatak kontrolisanja sopstvene impulsivnosti. Rođeni sa ovim Ascedentom imaju dosta veština i lako se snalaze u različitim poslovnim područjima. Njih privlači sve ono što je vezano za pitanja okultnog, poput astrologije, ezoterije ili alternativnih tehnika lečenja. U ljubavi znaju da idealizuju svog partnera, teško sakrivaju svoju ljubomoru i posesivnost. Njihova je volja toliko jaka da gotovo uvek dolaze do cilja i ostvarenja svojih želja.

Ascedent Strelac – vladar Jupiter

Zodijački znak Strelac takođe je poznat kao znak filozofa, poistovećuje se sa iskrenošću, spontanošću i istinom. Osobe koje imaju Ascedent u znaku Strelca su vrlo odlučne, energične i nepokolebljive. Njihova priroda je buntovna i nemirna, zbog čega stalno imaju potrebu da budu u pokretu. Kada dođu do svog cilja, odmah prave druge planove. Podsticaj je za njih od izuzetne važnosti. Poseduju visok stepen seksualne energije, teže strastvenim i dominantnim partnerima. No, sa negativne strane, Ascedent u Strelcu predočava na prisutnost velike nervoze i želje za dominacijom. Iako su izuzetno i ambiciozni, oni su takođe pravedni. Poštuju druge i uvažavaju njihove kritike. Ne vole obmane i laži. Ovo su večiti entuzijasti, čak i onda kada se suočavaju sa mnogim razočarenjima i preprekama.

Facebook Comments