Aspekti romantike, ljubavi i emocija

Na osnovu određenih planetarnih aspekata možemo otkriti koliku ulogu oni imaju u području emocija, osećanja, ljubavi i romantike. Planete zadužene za te segmente su Venera i Neptun, dok je Chiron veoma važan kad je u pitanju srodna duša.

 

 

Venera simboliše privlačnost, želje, zaljubljenost i odnosi se na emocionalne potrebe. Venera upravlja segmentom intimnosti, lepotom, partnerstvom, brakom i seksualnom energijom. Ona vlada zavođenjem, ženskom seksualnošću, šarmom i skladom. U drevnoj astrologiji smatrala se planetom koja donosi sreću i pomoć.

Neptun upravlja senzualnošću, inspiracijom, osetljivošću, kreativnim procesima i regeneracijom. On  se odnosi na dugoročne romantične veze i odnose, ali ne vlada područjem braka.

Chiron vlada romantikom, intuicijom, harizmom i karmom. Smatra se veoma važnim za ljubavne odnose i uzajamno poverenje u romantičnim vezama. Loše aspektovan Chiron može ukazivati na neplodnost, nedostatak romantike i iskrenosti u odnosu.

Aspekti Venere i Neptuna odnose se na više ideale, obećanja, iluzije, druženja i partnerstva. Ova dva arhetipa veoma su važni kad je u pitanju duhovna strana, povezanost sa drugima, senzibilitet, osećaji i zavođenje.

Kada između ovih planeta postoje skladni aspekti to je naznaka da natus ima snažnu želju za ljubavlju i romantičnim vezama. Takve osobe se brzo zaljubljuju i većina njih ne može dugo biti sama. Međutim, ukoliko u natalnom grafikonu nisu prisutni takvi aspekti tada nije naglašena želja za ljubavnim vezama ili ulazak u brak. Neki od značajnijih aspekata romantike:

Venera i Neptun označavaju  želju za dugoročnim odnosom.

Chiron i Venera govore o težnji osobe za ulazak u bračnu zajednicu i ostvarenje potomstva.

Neptun i Chiron označavaju dugoročnu bračnu zajednicu ili romantičnu vezu.

U grafikonu ženskih osoba aspekti između Venere i Meseca, Venere i Sunca su značajni po pitanju ljubavnih odnosa, braka, dece i porodice. U grafikonu muškarca aspekti Venere i Sunca smatraju se važnim za područje ljubavi i romanse.

Aspekti romantike, ljubavi i emocija – Venera u konjunkciji sa Neptunom

Venera konjunkcija Neptun: označava vrlo osetljivu i emocionalnu prirodu natusa. Ovde je prikazana tendencija ka melanholiji ili jakoj vezanosti za partnera.

Aspekti romantike, ljubavi i emocija – Venera u trigonu sa Neptunom

Venera trigon Neptun: odnosi se na umetničku prirodu, inspiraciju, intuitivnost i saosećajnost. Osoba sa ovim aspektom teži ostvarenju veoma romantične veze.

Aspekti romantike, ljubavi i emocija – Venera u opoziciji ili kvadratu sa Neptunom

Venera opozicija ili kvadrat Neptun: ovaj aspekt simboliše mnogobrojne neprilike, previsoka očekivanja u ljubavi i moguće afere. Takođe je povezan sa nestalnošću u partnerskim odnosima, brojnim porocima i razočarenjima.

Facebook Comments