Aspekti u natalnoj karti

Razumevanje prirode i funkcije planetarnih aspekata u natalnoj karti omogućava nam da otkrijemo ne samo karakteristike osobe, već i ono što je najvažnije za njenu sudbinu. Tumačenje aspekata u natalnoj karti jedna je od glavnih tehnika koje se koristi za otkrivanje potencijala i stavljanje u fokus onog područja života koje je od većeg značaja.

Zavisno od prirode aspekta, možemo otkriti primarne potrebe pojedinca, način izražavanja, mnogobrojne talente, kreativnu stranu, sposobnost regeneracije, razumevanje u partnerskim donosima i mogućnost ostvarenja profesionalnog uspeha.

Aspekti u natalnoj karti – Sunce konjukcija Mesec

Ova pozicija naglašava snagu volje pojedinca i mogućnost uspeha na profesionalnom planu. Međutim, ovo može biti pokazatelj da je pojedinac sklon uticajima osoba iz okoline i promeni raspoloženja. Takođe inicira na prisutnost lošeg slaganja u porodici i bračnom životu.

Aspekti u natalnoj karti – Sunce konjukcija Neptun

Osoba sa ovim aspektom je veoma osetljiva, emocionalna  i intuitivna. Teško se odupire lošim uticajima, ima slabu snagu volje zbog čega može biti sklona opijatima i alkoholu. Neophodno je razvijati veću duhovnost kako bi se izbegla lenjost i razvratan život.

Aspekti u natalnoj karti – Sunce opozicija Jupiter

Osoba ima previše ambicija, voli udoban i luksuzan život. Ovaj aspekt pokazuje sklonost ka gojaznosti, probleme sa cirkulacijom i jetrom. Više opreza treba povesti o ishrani, kako bi se izbegle zdravstvene teškoće.

Aspekti u natalnoj karti – Sunce konjunkciji Uran

Odnosi se na veoma jaku intuiciju, dosta kreativne energije i originalnost. Pojedinac ima interes za astrologiju, elektrotehniku ili neobična zanimanja. Ovaj aspekt označava prisutnost jake nervoze, razdražljivosti i varanja. U zdravstvenom segmentu ukazuje na mogućnost visokog krvnog pritiska.

Aspekti u natalnoj karti – Jupiter opozicija Neptun

Označava veliku lakovernost natusa. U profesionalnom području zahteva veliku domišljatost i mudra pristup kako bi se izbegle greške. Na zdravstvenom planu predočava na veću brigu o jetri i mogućnosti trovanja hranom.

Aspekti u natalnoj karti – Mesec opozicija Jupiter

Ovaj aspekt može stvoriti osećaj lažnog optimizma i stalnih promena u raspoloženju.  Ovde postoji tendencija ka prevelikom trošenju novca, pa je neophodno biti štedljiviji. Mesec u opoziciji sa Jupiterom takođe se odnosi se na preteranu velikodušnost prema drugima, u vidu darivanja skupih poklona. U segmentu zdravlja označava mogući problem sa jetrom i smetnje sa probavom.

Aspekti u natalnoj karti – Mesec konjukcija Uran

Ovo je aspekt  ekscentričnosti, originalnosti, individualnosti i jedinstvenosti. Međutim, sa druge strane pojedinac je veoma impulsivan, nepredvidljiv i nervozan. Teško se prilagođava društvenom životu, često ima teškoće u porodici i želi da prekine sve spone sa prošlošću. Po pitanju zdravlja daje problem sa cirkulacijom.

Facebook Comments