Asteroid Juno: Retrogradni hod u znaku Vage

Pozicija asteroida u natalnom grafikonu simboliše prirodu i jedinstvenost svakog pojedinca. U astrologiji  asterioidi imaju važnu ulogu, a neki od najpoznatijih su Pallas, Vesta, Ceres i Juno.

Asteroid Juno je otkriven tokom 1804 godine od strane Karl Ludwig Hardinga, nemačkog astronoma. Retrogradni hod ovog asteroida javlja se na 15 meseci. Ime je dobio po rimskoj boginji Juno koja je smatrana boginjom porodice. U astrološkom smislu odnosi se na zajedništovo, brak, partnerstvo, principe, deljenje i uzajamnu interakciju u vezi, obnovu i razvoj. On je pokazatelj stabilnosti, zadovoljstva u braku ili vezi. Njegova pozicija u sinastriji je od važnog značaja jer otkriva pojedincu da li u postojećeme ljubavnom odnosu postoji karmička povezanost. Takođe treba napomenuti da znak u kome se nalazi asteroid Juno u natalnoj karti oslikava na kakav način natus uspostavlja odnose, kako se ponaša u vezi i kakva je osoba privlači u ljubavi.

Kada asteroid Juno započne retrogradni hod tada se odnosi na vreme ponovog sagledavanja postojećeg ljubavnog odnosa, pravljenje promena i poboljšanje onoga što nije dobro. Taj period označava preporod,  transformaciju, harmoniju i jačanje odnosa. Asteroid Juno u Vagi simboliše fokus ka ponovnom uspostavljanju sklada i veće predanosti u ljubavnom partnerstvu. U toku retrogradnog hoda u ovom vazdušnom  znaku ukazuje na  nešto veću napetost, traženje jednakosti, balansa, veću predanost. Dakle, u aktuelnom razdoblju asteroid Juno u retrogradnom hodu  dovešće do mnogih promena u segmentu ljubavi. U nastavku je prikazan uticaj njegovog retrogradnog hoda na znakove zodijaka.

Asteroid Juno: Uticaj na znak Ovna

Za vatrenog Ovna to je period u kome treba težiti većem samopoštovanju, negovanju sklada i potencijalnog prekida sa osobom sa kojom nije ostvarena potrebna harmonija.

Asteroid Juno: Uticaj na znak Bika

Ovaj zemljani znak u aktelnom periodu mora koristiti pružene prilike i težiti popravljanju odnosa sa sadašnjim partnerom.

Asteroid Juno: Uticaj na znak Blizanca

Iako ovaj vazdušni znak ne pridaje puno značaja jačanju odnosa i većoj stabilnosti, retrogradni hod asteroida Juno predočava da se pojedine prilike neće dva puta ponoviti.

Asteroid Juno: Uticaj na znak Raka

Ovo je idealno vreme da se izgradi veće poverenje u partnerstvu  i poboljša segment vezan za komunikaciju.

Asteroid Juno: Uticaj na znak Lava

Vatreni Lav u aktuelnom periodu većom predanošću i kreativnijim pristupom može ojačati ljubavno partnerstvo i doprineti  da odnos bude prožet zadovoljstvom i skladom.

Asteroid Juno: Uticaj na znak Device

Zodijačkom znaku Device retrogradni hod ovog asteroida ukazuje na uspostavljanje veće stabilnosti i dugoročnosti u ljubavi.

Asteroid Juno: Uticaj na znak Vage

U aktuelnom razdoblju predstavnici ovog vazdušnog znaka moraju težiti otvorenijem pristupu prema partneru, uspostavljanju sklada i jačanju zajedništva.

Asteroid Juno: Uticaj na znak Škorpije

Određene osobe iz prošlosti predstavnicima ovog vodenog znaka mogu zadati dosta problema. U aktuelnom periodu najbolje je fokusirati se na sopstvenu stabilnost.

Asteroid Juno: Uticaj na znak Strelca

Za vatrenog Strelca ovo je period kada može doći do važnog poznanstva i novih kontakata koje će ostvariti na putovanju.

Asteroid Juno: Uticaj na znak Jarca

Osobe u znaku Jarca mogu osećati da im nedostaje stabilnost. Aktuelni period je idealan za rešavanje situacija iz prošlosti.

Asteroid Juno: Uticaj na znak Vodolije

Retrogradni hod asteroida Juno predstavnicima ovog vazdušnog znaka donosi više potrebe za nezavisnošću i slobodom.

Asteroid Juno: Uticaj na znak Ribe

To je period kada osobe rođene u ovom vodenom znaku moraju više biti fokusirane  i posvećene partneru.

Facebook Comments