Astrologija: Finansije i bogatstvo

Pitanje ostvarenja finansijskog uspeha u astrologiji zauzima važno mesto. U zavisnosti od aspekata planeta i psihološke perspektive pojedinca dosta zavisi da li će doći do ostvarenja  dobrog materijalnog statusa ili ne.

 

 

Sveobuhvatnom analizom možemo otkriti kakva je kosmička energija zastupljena u natalnoj karti i da li postoje teškoće u sticanju novca. Da li je put pojedinca težak ili može računati na pomoć jakih kosmičkih sila u sticanju novca zavisi od planetarnih energija, rada i požrtvovanosti u ostvarenju ciljeva.

Ukoliko postoje harmonični aspekti Sunca i Meseca to je povoljan pokazatelj za novčani napredak, dok Saturn, Mars, Uran i Jupiter u lošim aspektima govore o mogućim otežanjima i preprekama.

Druga kuća u natalnoj karti zadužena je za pitanje rada, dobit i profit, četvrta kuća govori o nekretninama, dok osma kuća predstavlja nasledstva i sticanje dobiti od rada drugih ljudi. Ovo nam daje samo opšti uvid u segment novca, a planete i formirani aspekti između njih u natalnoj karti otkrivaju celokupan uvid u situaciju.

Svaka planeta ima određen uticaj na pitanja finansija:

Sunce: visoka profesionalna pozicija, uspeh, dobar društveni status.

Mesec: odnosi se na sudbinske uspone i padove, povezan je sa okolnostima.

Venera: planeta bogatstva, lepote i užitaka govori o načinu ostvarenja uspeha, napretka i  želji pojedinca za luksuzom.

Merkur: veoma važna planeta za segment rada i sklapanje poslovnih ugovora, dobit, utiče na način realizacije planova, ali i određene okolnosti.

Mars: ukazuje na napor pojedinca da dođe do uspeha. U lošim aspektima naznaka je da postignuti uspeh i materijalno blagostanje ne traju dugo.

Jupiter: planeta ekspanzije i sreće donosi veliko bogatstvo i u ogromne mogućnosti da osoba ostvari poboljšanje, profit i napredak.

Saturn: gospodar vremena i karme ukazuje na teškoće, daje sklonost ka siromaštvu, ali i ostvarenju velikog finansijskog napretka ukoliko postoje harmonični aspekti sa drugim planetama.

Uran: odnosi se na neočekivane životne preokrete, uspeh, sreću. Dobici za koje je zadužena ova planeta nikada nisu stabilni.

Neptun: označava  ekstremne mogućnosti, odnosno, vrtoglavi uspeh, od potpunog siromaštva do velikog bogatstva.

Facebook Comments