Astrologija i Feng Shui: Kako ojačati energiju blagostanja tokom tranzita Jupitera u Vagi

Jupiter je od davnih vremena poznat kao velika sreća ili veliki dobrotvor. U astrologiji je povezan sa blagostanjem, srećom i dobrim prilikama. On upravlja zodijačkim znakom Strelac i Ribe. Pozicija Jupitera u natalnom grafikonu predstavlja entuzijazam, rast na mentalnom, intelektualnom i duhovnom planu, prosperitet, materijalnu stabilnost, društveni položaj, dobro raspoloženje, visoko obrazovanje, kao i mnoge druge pozitivne osobine. Smatra se takođe da Jupiter deluje kao moćan zaštitnik u horoskopu.

Ne treba zaboraviti da se ova planeta često povezuje sa Yin i Yang principom. U kombinaciji sa drevnom filozofijom Feng Shui, možemo saznati kako da dođemo do veće ravnoteže, obilja i sreće kada se Jupiter nalazi u određenom znaku, odnosno, tokom tranzita.

Feng Shui nas  uči nas kako da ostvarimo skladan i uravnotežen život, privučemo energiju ljubavi, zdravlja i blagostanja. U tom kontekstu Feng Shui nam otkriva šta je povoljno učiniti  kada je aktuelan tranzit Jupitera kroz znak Vage i na koji način možemo privući vibracije pozitivne energije u svoj dom.

Kako ojačati energiju blagostanja tokom tranzita Jupitera u Vagi – zodijački znakovi Ovan, Lav, Strelac

Kada se tranzitni Jupiter nalazi u zodijačkom znaku Vage prema Feng Shui-u preporučuje se da u domu predstavnika ovih znakova dominiraju nijanse crvene boje. Smatra se da će se na taj način privući više dinamike i energičnosti u svakodnevni život. U tu svrhu mogu se koristiti crveni motivi, crveno sveže cveće, crvene sveće, itd.

 

Kako ojačati energiju blagostanja tokom tranzita Jupitera u Vagi – zodijački znakovi Bik, Devica, Jarac

U toku aktuelnog tranzita kroz znak Vage preporučuje se da u domu bude zastupljena zelena boja. Zemljani znakovi se povezuju sa stabilnošću i težnjom za materijalnim ostvarenjem. U tu svrhu najbolje u domu koristiti zelene nijanse. Tada se preporučuje da u domu budu prisutne zelene biljke, kao i  začinsko bilje. Naglasak takođe treba staviti zelene predmete, nijanse i motive zelene boje, kristale u istoimenoj boji za novac.

 

Kako ojačati energiju blagostanja tokom tranzita Jupitera u Vagi – zodijački znakovi Blizanci, Vaga, Vodolija

Kad Jupiter tranzitira Vagom, tada se vazdušnim znakovima preporučuje da u domu veći akcenat stave na jačanje sektora komunikacije. U tom periodu najbolje je koristiti nijanse žute boje koje će omogućiti da se ostvari uspeh i zadobije veće poverenje. U domu treba da budu zastupljeni žuti cvetovi, žute sveće, ukrasi i predmeti. Takođe se preporučuju kristali u istoimenoj boji.

 

Kako ojačati energiju blagostanja tokom tranzita Jupitera u Vagi – zodijački znakovi Rak, Škorpija, Ribe

Poznato je da su Rak, Škorpija i Ribe vrlo emocionalni, sentimentalni i osetljivi znakovi zodijaka, sa  jakom intuicijom. Za predstavnike ovih vodenih znakova tokom tranzita Jupitera u Vagi savetuje se odabir plavih nijansi u domu. U tu svrhu treba odabrati biljke sa plavim cvetovima, plave sveće, kristale i raditi na jačanju energije u sektoru porodice, partnerstva i ljubavi.

Facebook Comments