Astrologija: Mars i Venera – planete osvajanja i strasti

Mars i Venera u astrologiji sačinjavaju polaritet. Naime, Mars izražava mušku energiju Yang i on je simbol iskonske strasti i vatre. Planeta Venera ima Yin prirodu, ona predstavlja ženski princip privlačnosti, šarm i zavođenje.

Mars i Venera kao dva potpuno različita principa u horoskopu prikazuju izraz strasti, užitaka, magnetizma između dvoje ljudi. Mars je opisan kao velika snaga i energija koja cirkuliše kroz telo i odnosi se na želje, pokret i osvajanje. Za razliku od Marsa, Venera je simbol šarma i suptilnosti koji privlači, zavodi i favoriziraje zajedništvo.

Ove dve planete označavaju dinamiku, samospoznaju, instinktivne mehanizme, seksualnu energiju. Aspekti između Venere i Marsa takođe mogu stvoriti dosta  zbunjujuće i nejasne situacije kada govorimo o međuljudskim donosima, počev od velike privlačnosti,  zavođenja, zadovoljstva u zahtevima, potrage za savršenim partnerom, pa sve do zloupotrebe mogućnosti.

U sinastriji odnos Marsa i Venere u astrološkim kućama i znakovima, objašanjava naš ljubavni život i sklad i harmoniju. U natalnoj karti muškarca, Venera u određenim kućama i aspektima se odnosi na pitanja izbora, romantičnih želja. Sa druge strane, Mars u natalnoj karti žene uopšteno govori o inicijativi, izboru partnera i romantičnim sklonostima.

Kombinacije ovih planeta u svim kućama i znakovima, otkrivaju mnoge zanimljivosti vezane za ljubav, romantiku, seksualnost , zavođenje, fatalnu privlačnost i zadovoljstvo. Venera kao ženski princip i Mars  koji je izraz muških načela u ljubavnoj sinastriji govore o potencijalima, privlačnosti između dvoje ljudi, uzajamnom skladu i harmoniji. Aspekti između Venere i Marsa su veoma važni kada je u pitanju brak i zajednica.

Venera i Mars – aspekti u sinastriji

Venera i Mars u konjukciji smatra se izvsnim aspektom za privlačnost, ljubav, osećanja i seks. Oni simbolišu spontan tok događaja i jake iskre strasti.

Venera i Mars u kvadratu  govori o postojanju privlačnosti među partnerima, dosta velike ljubomore i nepoverenja u odnosu. Osobe mogu postići određen sklad, ali koliko će veza biti harmonična dosta zavisi od ostalih aspekata u sinastriji.

Venera i Mars u sekstilu  je veoma povoljan aspekt gde nema izražene ljubomore i posesivnosti. On predočava na prisutnost pažnje u zajedništvu, razumevanja i tolerancije.

Venera i Mars u trigonu  takođe je veoma povoljan aspekt, ali ovde treba voditi računa da veza ne postane suviše monotona, bez strasti  i privlačnosti.

Venera i Mars u opoziciji naznaka je da u partnerstvu može biti dosta nesuglasica, nesporazuma i nedostatka potrebnog balansa.

Facebook Comments