Astrologija – šta se ne preporučuje tokom prelaska Meseca u drugi znak

Razdoblje kada Mesec menja znak i formira aspekte sa drugim planetama smatra se nepovoljnim za donošenje velikih odluka. U astrologiji, prelaz Meseca u drugi znak događa se u relativnom kratko vremenskom periodu. Ovakvi “prelazi” Meseca predočavaju nam da treba izbegavati inicijativu, jer se upravo tada dešava da ono što smo očekivali se ne dogodi.

 

 

Znak koji je tradicionalno povezan sa Mesecom je Rak. Jedno od glavnih obeležja Meseca je nepredvidljivost. U astrologiji Mesec otkriva i izraz ljudske osetljivosti. Takođe je odgovoran za naše reakcije, navike, osećanja i način na koji se prilagođavamo. Mesec predstavlja potragu za sigurnošću i izraz svih potencijala . U horoskopu je pokazatelj  instinktivnih rekacija, korišćenja percepcije, reagovanja na iznenadne situacije.

Period prelaska Meseca u drugi znak zahteva dosta objektivnije i praktičnije sagledavanje situacije, jer je upravo tada umanjena mogućnost za realizaciju određenih planova. To je u suštini vreme koje zahteva izvesno povlačenje, jer je tada naglašena veća osetljivost, a mnogi događaji mogu biti potpuno izvan kontrole usled spoljnih ili neplaniranih situacija.

Tokom prelaska Meseca u drugi znak ukoliko je moguće sve važne odluke treba odložiti. U tom razdoblju može doći do mnogih neplaniranih i neočekivanih situacija , kaošto su – kašnjenja i odlaganja poslovnih projekata, iznenadni događaji, ali i sve ono što je suprotno našim očekivanjima.

Period prelaza Meseca u drugi znak zahteva odlaganje hirurških zahvata, otvaranje nove firme, preseljenja, selidbe, početak dijete, sva ona važna pitanja vezana za dom, porodicu, lične odnose, zdravlje, kao i promenu svakodnevne rutine.

Ovaj period najbolje je koristiti za opuštanje, duhovnost, odmor i bavljenje meditacijom.

Mnogi stručnjaci iz oblasti ezoterije i astrologije veruju da svaki prelaz Meseca u drugi znak ima potencijal za stvaranje promena. U tom periodu treba biti fokusiran ka primanju nove duhovne energije, nadahnuće i razumevanje. Ovaj proces zahteva strpljenje i mir, jačanje i osnaživanje veze između duše i uma.

Facebook Comments