Astrologija – tamne strane planeta

Poznato je da svaka planeta donosi različite uticaje i značajne promene u ljudskom životu. No, osim što nam omogućavaju da postignemo stabilniji položaj, sreću ili poboljšaju sudbinske tokove, planete u celini imaju i svoju tamnu stranu.

U tom smislu može se reći da osim pozitivnog uticaja, one mogu prouzrokovati nestabilnost, agresivno ponašanje, sklonost ka prevarama, razvratu, sebičnosti ili dati nedostatak opšteg balansa. Za svaku planetu nadovezuje konkretan izraz  u delovanju.

Tamne strane planeta: Merkur

Merkur – planeta koja vlada intelektom, komunikacijom i govorom svoju tamnu stranu može ispoljiti kroz tendenciju ka laži, prevarama, lukavstvu ili širenju lažnih informacija.

Tamne strane planeta: Jupiter

Jupiter – planeta ekspanzije, filozofije, vere, putovanja, mogućnosti i istražitelj istine. Tamna strana Jupitera povezuje se sa tendencijom ka svakoj vrsti preterivanja.

Tamne strane planeta: Mars

Mars – planeta rata, sukoba, dominacije. Njegova uloga je da nas zaštiti i odbrani, podstakne našu kreativnost i hrabrost. No, manje je poznato da je ova planeta jedna od veoma važnih jer nas ona vodi ka putu do ostvarenja savršenstva. Međutim, tamna strana Marsa može se sagledati u tendenciji ka nasilju, okrutnosti, nedostatku milosti i moralnih kvaliteta, destruktivnosti,  teskobi koja najčešće vodi do potpune propasti.

Tamne strane planeta: Saturn

Saturn – planeta karme, discipline, odredišta i reda. Njegova primarna uloga povezana je sa duhovnim ispunjenjem, prepoznavanjem onoga što je skriveno i što predstavlja srž života. Tamna strana Saturna odnosi se na tendenciju ka strogosti, promeni ukorenjenih navika, emocionalnu distanciranost.

Tamne strane planeta: Sunce

Sunce – je izvor vitalnosti, sjaja, snage, odlučnosti i apsolutnog središta. Odnosi se na postizanje ispunjenja, fokus  i delovanje. Ono nas uči kako da prepoznamo odredište i dođemo do ispunjenja i realizacije. Svojom energijom ono podstiče na sve ono što je pozitivno. U negativnom kontekstu može se reći da su negativne strane ovde izražene na malo suptilniji način, odnosno, kroz tendenciju ka arogantnom ponašanju i sebičnosti.

Tamne strane planeta: Venera

Venera – je planeta ljubavi, lepote, sjaja i glamura. Njena tamna strana povezuje se sa razvratom, sklonošću ka preteranom zadovoljstvu i uživanjem koje vodi u ponor. Takođe se odnosi tendenciju konzumiranja opojnih droga i novčanih manipulacija.

Tamne strane planeta: Mesec

Mesec – od veoma važnih u astrologiji, jer se povezuje sa umom, osetljivošću, emocijama i sudbinom. Tamna strana Meseca opisuje se kroz prisutnost histerije, frustracija, panike, iznenadne promene raspoloženja, emotivne nestabilnosti, opsesivnosti na ljubavnom planu.

Facebook Comments