Astrološka kombinacija (Ribe – Strelac)

U astrološkoj kombinaciji  Ribe – Strelac dominiraju značajne razlike u stilu i emocionalnom pristupu što može prouzrokovati  brojne sukobe i nefunkcionalnost u dugoročnom partnerstvu. Oba znaka  imaju iskren pristup, potrebu za slobodom i nezavisnošću, što im daje dobru osnovu za prijateljstvo, ali ne i za romantične odnose.

Ribe i Strelac spadaju u promenljive znakove zodijaka. Njihov zajednički vladar je Jupiter – planeta duhovnosti,  vere i filozofskih ideala. Iako kod ova dva znaka postoje mnoge zajedničke karakteristike- iskren pristup, saosećajnost i težnja za slobodom, u međusobnoj interakciji, njihove želje i stilovi su potpuno drugačiji. Strelac nema puno strpljenja i njega ne impresionira blag pristup Ribe. Kod ovog astrološkog para mora postojati dobra osnova i podsticaj kako bi izgradili stabilno partnerstvo. U suprotnom i pored zalaganja, odnos će biti nefunkcionalan. Riba teži emocionalnoj sigurnosti što se kosi sa stavovima Strelca koji voli nezavisnost, avanture i slobodu.

Ribe spadaju u vodeni znak, dok Strelac pripada vatrenom znaku zodijaka. U ljubavnom partnerstvu spoj vodenog i vatrenog znaka zahteva dosta povećenosti  i zalaganja kako bi se ostvarila dugoročnost i stabilnost.

Vodeni znak Riba zahteva dosta pažnje i podrške što vatrenog Strelca može sputavati i dati mu osećaj ograničenja. Ribe imaju tendenciju da postepeno izgrađuju ljubavno zajedništvo, dok je Strelac avanturističkog i nemirnog duha, koji se ne zadržava na jednom mestu previše dugo. Zbog ovih razlika, partnerstvo vodenog znaka Ribe i vatrenog znaka Strelca može biti izvor frustracija, nezadovoljstva i nerazumevanja.

Ovaj astrološki par tokom vremena pokazaće nespremnost u prilagođavanju i suočavanju sa izazovima. Uzajamne razlike i nespremnost ka kompromisu napraviće emotivni jaz među partnerima i naglasiti aspekt nerazumevanja i nedostatka motivacije.

U astrološkoj kombinaciji između muškarca Ribe i žene Strelac zastupljeno je dosta emocionalnih uspona i padova.  Muškarca  u znaku Riba odlikuje velika kreativnost, maštovitost, ali i element nepredvidljivosti. U ljubavi teži posvećenoj i predanoj saputnici koja će ga razumeti i pružiti mu maksimalnu podršku. Partnerstvo između muškarca Ribe i žene Strelca je vrlo izazovna kombinacija. No, ukoliko u grafikonima postoje dobri planetarni aspekti, njihovo zajedništvo može biti izvor kreativnosti, zadovoljstva i  razumevanja. Sličnosti koje dele Ribe – Strelac mogu biti korisne za izgradju stabilnog temelja partnerstva.

Astrološka kombinacija između žene Ribe i muškarca Strelca prožeta je aspektom različitosti i brojnih izazova. Ženu Ribu odlikuje jaka senzualnost, saosećajnost i emotivnost. Zbog svoje emocionalne prirode žena Riba u ljubavi teži strpljivom, predanom i romantičnom partneru. No, saputnik u znaku Strelca kome su sloboda i nezavisnost od ključnog značaja, teško će se uklopiti u ovu romantičnu vezu, jer će se osećati sputano, što će pre ili kasnije prouzrokovati konflikte i sukobe. Da bi prevazišli izazove u zajedništvu, oba partnera moraju uložiti dosta energije i  strpljenja kako bi odnos bio skladan i dugotrajan.

Facebook Comments