Astrološka kombinacija (Ribe -Vaga)

U astrološkom partnerstvu između Ribe – Vage izražen je aspekt romantičnosti, emocionalne bliskosti, ali je takođe prisutan nedostatak spontanosti. Partner u znaku Ribe pružiće punu pažnju Vagi koja teži  skladu i ljubavnoj harmoniji. Slabosti ovog odnosa mogu se sagledati u reakcijama Vage koja u momentima pritiska može povrediti emocije nežne i saosećajne Ribe. Zbog kolebljive prirode Ribe i neodlučnog stava Vage mogu nastati kratkotrajni konflikti i neslaganja.

Ribe- Vaga u prijateljstvu su veoma komptabilni i skladni. Međutim, u ljubavnim vezama oni ne mogu najbolje razumeti jedno drugo, jer je Riba uvek u svom svetu mašte, dok Vaga ima praktičniji pristup i teži realizaciji svojih kreativnih ideja.

Zodijačkim znakom Riba vladaju Neptun i Jupiter, dok Vagom vlada Venera. Spoj ovih planetarnih energija donosi toplinu i harmoniju u ovom odnosu, ali i fokus ka duhovnosti, inovativnosti i obrazovanju.

Ribe spadaju u promenljivi, a Vaga u kardinalni znak zodijaka, što u ljubavnom partnerstvu daje kombinaciju kreativne energije, pokretanje novih ciljeva i fleksibilnost. Ribe će  uvek prihvatiti ideje svog partnera u znaku Vage, ali zbog zahtevne prirode ovog vodenog znaka potrebno je određeno vreme i strpljenje da se situacija pokrene i stvori potrebna ravnoteža.

Riba je vodeni znak zodijaka, dok Vaga spada u vazdušni znak. Vodeni znak Riba je veoma emocionalan, ima tendenciju ka preterivanju i nepraktičnosti. Kod vazdušnog znaka Vage naglašene su dobre ideje, kreativan pristup, ali i tendencija stalnog dokazivanja. U ljubavnom partnerstvu to ukazuje na drugačije pristupe u načinu razmišljanja.

U astrološkoj kombinaciji muškarac Ribe – žena Vaga postoji tendencija razumevanja, prilagođavanja, ali i različite dinamike. Muškarca u znaku Ribe odlikuje mistična priroda, naglašena intuicija, šarm i spontanost. Iako teži stabilnosti na ljubavnom planu, ovaj osećajni i emotivni vodeni znak zodijaka, ima dosta nerealna očekivanja. On ima avanturističku prirodu i sklonost ka prikrivanju istine. Zbog svoje nestabilne prirode, idealističkih i nepraktičkih težnji muškarac Riba često ima nedefinisane ljubavne veze i partnerstva. U zajednici sa ženom Vagom  tokom vremena može doći do sukobljivosti zbog različitih ideala. Ova dva znaka u ljubavi neće deliti iste poglede vezane za duhovnu stranu života, jer će žena Vaga smatrati da njen partner ima suviše komplikovanu prirodu što može prouzrokovati argumente i postepenu emocionalnu distancu.

Kod astrološke kombinacije između žene Ribe i muškarca Vage prisutno je dosta oprečnih stavova, a njihovi životni stilovi su u potpunosti drugačiji. No, pozitivna strana ovog odnosa može se sagledati u poštovanju intelektualne strane, kreativnim idejama i saosećajnosti. Ženu u znaku Ribe krasi šarm, duhovitost i mnogi umetnički talenti. U ljubavi ona teži velikoj podršci i skladu. Za muškarca Vagu od velikog je značaja praktičan pristup u  svakodnevnom životu, što je ujedno izazov za ženu Ribu, koja je sklona odlaganju ili odugovlačenju mnogih situacija. U ovom partnerstvu veoma je važno pronaći kreativna rešenja  i zajedničkim snagama sudelovati u ostvarenju postavljenih ciljeva.

Facebook Comments