Astrološka kombinacija (Škorpija – Ribe)

U astrološkoj kombinaciji Škorpija –Ribe dominiraju elementi jake emocionalne povezanosti, romantike i razumevanja. Ova dva vodena znaka krasi jaka intuitivnost i nesebična priroda. U ovom odnosu, Škorpija će dati potrebnu stabilnost partner u ostvarenju brojnih ideja i ciljeva. Iako njihove dugoročne težnje mogu biti potpuno različite, u međusobnoj interakciji uvek će naći kompromis.

U ovoj astrološkoj kombinaciji, oba znaka osetiće da su pronašla svoju srodnu dušu koja im daje pokretačku snagu.

Element  vode koji je zastupljen kod oba znaka ima suštinsku ulogu u kompatibilnosti i određenim segmentima ovog odnosa, jer prikazuje ideale i težnje oba znaka.

Pluton i Mars su vladari Škorpije, dok astrološkim znakom Ribe vladaju Neptun i Jupiter. Uticaj ovih planeta daje dosta dobru uravnoteženost u odnosu, ali i velike zahteve u isto vreme. Škorpija spada u fiksni, a Riba u promenljiv zodijački znak što se odražava na promenljivost i nedostatak pokretačke snage.

U astrološkoj kombinaciji muškarac Škorpija-žena Riba prisutan je dosta jak magnetizam i intenzivna energija. Ovo partnerstvo u astrologiji spada u jedno od najromantičnijih. Muškarca u znaku Škorpije krasi šarm, dominantna i posesivna priroda. U ovom partnerstvu on će uživati u pažnji i odanosti svoje saputnice.

Žena Riba, koja je po prirodi dosta osetljiva, naći će snagu i sigurnost u ovom partnerstvu. Ono što može biti nedostatak ovog odnosa je dominacija muškarca Škorpije i nestabilnost žene rođene u znaku Ribe. Oba partnera lako mogu naći kompromis, a da pri tome ne dođe do burnih reakcija ili konflikata.

U astrološkoj kombinaciji žena Škorpija-muškarac Riba dominira dosta posesivnosti, što ovaj odnos često čini kratkoročnim. Ženu rođenu u znaku Škorpije krasi tajanstvena priroda, jaka energija i težnja za dominacijom.

Muškarac Riba je vrlo osetljiv, pa ga jaka i strastvena priroda njegove saputnice u znaku Škorpije može u određenoj meri iritirati. Iako će Škorpija učiniti sve da odnos bude skladan, njen partner u znaku Riba neće lako prihvatiti njen jedinstven način delovanja. Zbog svoje senzualne i meke prirode, on će će teško uklopiti u dnevnu rutinu svoje partnerke.

Spoj fiksnog i promenljivog znaka u ovom odnosu sa jedne strane donosi dobro razumevanje i fleksibilan pristup. Međutim, uticaj Neptuna i Jupitera vladara Riba može ometati Škorpionove ambicije i time urušiti njegovu stabilnost.

U ovom partnerstvu, Ribe mogu sputavati Škorpiju ne dajući priliku da ostvare svoje težnje.

 

Facebook Comments