Astrološka kombinacija (Strelac – Škorpija)

U astrološkoj kombinaciji Strelac – Škorpija prisutno je dosta nepredvidljivosti i  impulsivne energije u celini. U ovom partnerstvu izbrzane reakcije Strelca mogu destabilizovati svakodnevnu rutinu i doslednost Škorpije. Za opstanak i dugoročnosti ove zajednice potrebno je uložiti dosta truda, zalaganja i kompromisa kako bi se održao neophodan sklad i harmonija.

U astrologiji kompatibilnost između Strelca i Škorpije dosta zavisi od položaja Venere, Marsa i Meseca u sinastriji. Ukoliko između ovih planeta postoje teški aspekti zajedništvo ova dva znaka biće promenljivo i teško održivo.

Strelac je promenljiv, a Škorpija fiksni znak što doprinosi dobrom slaganju u prijateljstvu. U ljubavi, zahtevna i posesivna priroda Škorpije uticaće iritantno na Strelca, sputavajući njegove ambicije i ciljeve. Astrološki znak Strelac voli slobodu, prvenstveno odvaja vreme za svoje interese i teško uspeva da napravi dugoročnu zajednicu. Zodijački znak Škorpije poseduje magnetsku privlačnost, iskren je i ceni predanost u ljubavi.

U ovom partnerstvu uzajamno poštovanje i razumevanje je od velikog značaja, kao i spontan pristup saputnika. Manjak fleksibilnosti uzrokovaće brojna neslaganja i krize sa kojima će se Strelac – Škorpija suočavati. Ukoliko postoji nerazumevanje ili nedostatak motivisanosti to će se odraziti na distanciranje partnera u znaku Strelca i njegov odlazak iz zajednice.

U astrološkoj kombinaciji muškarac Strelac – žena Škorpija prisutno je dosta razlika. No i pored negativnih strana, ovo partnerstvo karakteriše jaka strast i romantika. Radoznalost je element koji je zajednički za oba znaka. Iako u početku ovog zajedništava dominira suptilnost i velika snaga strasti, to neće doneti potrebnu stabilnost, niti osigurati bliskost i odanost u daljem toku veze. Kombinacija vatre i vode u ovom partnerstvu iniciraće gubitak bliskosti i umanjiti njene šanse za dugoročan uspeh.

U astrološkoj kombinaciji žena Strelac – muškarac Škorpija dominira puno intenzivne energije, što ovo partnerstvo može učiniti neraskidivim i pored drugačijih pogleda na život.

Žena Strelac i pored tendencije da  dominira ili deluje nepromišljeno, u ljubavi sa saputnikom u znaku Škorpije može pronaći potreban kompromis. Muškarac Škorpija vremenom će se bolje prilagoditi i ublažiti svoje posesivne postupke. Prilagođavanje i kompromisi osnov su za utemeljen i dugoročan odnos ova dva znaka.

Planetarni vladar Strelca je Jupiter, dok su Pluton i Mars predstavnici Škorpije. Spoj ovih planetarnih energija u ljubavnoj kombinaciji donosi intenzitet, tvrdoglavost, kao i sposobnost da se pronađe fleksibilno rešenje i pored  uzajamne nepopustljivosti partnera.

Facebook Comments