(Astrološka kombinacija) Vaga – Ribe

Slaganje između  Vage i Ribe prožeto je velikom romantikom, iako ova dva znaka su u celini sasvim različita. Vaga je znak koji teži harmoniji i skladu, dok Ribe sa druge strane akcenat stavljaju na emocije i saosećajnost. U suštini, astrološka kombinacija Vaga – Ribe odraz je kontrasta. Ljubavno partnerstvo ova dva znaka ne donosi uvek dugotrajnost, ali je u potpunosti vrlo uzbudljivo, sa elementima kreativnosti i maštovitosti.

U astrološkoj kombinaciji žena Vaga- muškarac Ribe prisutno je dosta razlika, vrlo često loša komunikacija i potpuno drugačije životne perspektive i ideje. Žena rođena u znaku Vage usmerena je ka kreativnim idejama, praktična je, društvena, teži ostvarenju stabilne i dugoročne zajednice. Muškarca u znaku Ribe karakteriše jaka intuicija, maštovitost i osetljivost. Takođe, muškarac Riba često je u svetu mašte, može biti nelojalan i prevrtljiv u mišljenju. Aspekt koji je prisutan kod ova dva znaka je mudrost da uvek prihvate ono što je dobro za njih i što im pruža sigurnost i utočište. U zajedničkom slaganju odnos Vaga- Ribe  sa jedne strane može biti vrlo podsticajan, ukoliko se prihvate razlike vezane za određene perespektive ili okolnosti. Međutim, sa druge strane, žena Vaga težiće da bude u centru pažnje kod svog saputnika, koji zbog svoje česte odusutnosti neće razumeti njene želje.

Zodijačkim znakom Vage vlada Venera, dok Ribama vladaju Neptun i Jupiter, što u zajedničkoj kombinaciji donosi dobro slaganje u sferi emocija i intimnosti. No, zbog težnji Vage da sve bude praktično i u skladu, dolazi do suprostavljenih stavova sa saputnikom u znaku Ribe koji će to shvatiti kao vrstu ograničenja u svakodnevnom životu.

U astrološkoj kombinaciji muškarac Vaga- žena Riba, zbog velike osetljivosti oba znaka, ljubavno partnerstvo nema dovoljnu ravnotežu, odnosno, drugim rečima, aspekti ljutnje i nerazumevanja su neizbežni. Vaga kao vazdušni znak i Riba kao vodeni znak mogu ostvariti fleksibilan odnos u sferi poslovne saradnje ili umetničkog hobija. Međutim, u ljubavi muškarac Vaga i žena Riba zbog razlika vezanih za zajedničke životne perspektive često mogu ući u konflikte i prekide.

Muškarac Vaga je analitičan, fokus mu je ka stabilnoj zajednici u kojoj svoje ideje i želje će deliti sa saputnicom. Žena Riba naglasak stavlja na emocionalnu stranu odnosa, zanemarivajući druge važne segmente, što će u velikoj meri ograničavati zamisli i ideje njenog saputnika u znaku Vage. Glavna slabost u ovom partnerstvu je što će žena Riba biti nerealna i nedovoljno fokusirana na nalaženje rešenja, što će se odraziti kroz negativne reakcije njenog saputnika u znaku Vage.

Slaganje u astrološkoj kombinacijia Vaga – Ribe dosta će zavisiti i od ostalih aspekata, zrelosti partnera i tendencije da imaju stalnu ravnotežu u dugoročnom odnosu.

Facebook Comments