(Astrološka kombinacija) Vaga – Strelac

Astrološku kombinaciju Vaga-Strelac karakterišu elementi optimizma, smisla za humor, ali neizbežne povremene sukobljivosti. Međutim, kao i svaki druga astrološka veza, tako i ova veza ima svoje pozitivne i negativne strane.

Vaga je šesti vazdušni znak zodijaka. Prefinjenost, suptilnost, osećaj za stil,  štedljivost su glavne karakteristike ovog kardinalnog znaka. Strelac je deveti znak zodijaka, pripada vatrenom elementu. Ovaj znak karakteriše dinamičnost, agilnost, snalažljivost, ali najviše upornost. U zajedničkoj kombinaciji ova dva znaka spremna su za mnoge kompromise, no, vrlo često ovde može nedostajati spontanost i optimizam.

U astrološkoj kombinaciji žena Vaga- muškarac Strelac postoji dosta fizičke privlačnosti, razumevanja, ali i neizbežne ljubomore. Muškarac Strelac voli slobodu, predanost, ali vrlo često može biti veoma zahtevan. I pored određenih nesuglasica žena Vaga uvek će se truditi da  uspostavi sklad i prevaziđe neugodne situacije. S’ obzirom da je Strelac znak odlučnosti i odgovornosti i u sebi ima vatrenu energiju, njegova partnerka uvek će se prilagođavati njegovim željama.

U astrološkoj kombinaciji muškarac Vaga –žena Strelac postoji dosta različitosti u sferi emocionalnog i intelektualnog što ovaj odnos može činiti u izvesnoj meri nekompatibilnim. Muškarac Vaga ne voli nepravdu, druželjubiv je i ima blagu prirodu. U ljubavi je veliki romantik, voli jednostavnost i čini sve kako bi se njegova saputnica sa njim osećala bezbrižno i voljeno. Žena Strelac ima jaku vatrenu energiju, optimistična je i vrlo ambiciozna. Ono što može biti mana ovog partnerstva je nestrpljenje i impulsivnost žene Strelac, kao i suviše blaga priroda muškarca Vage koji će usporavati svoju partnerku u njenim težnjama. U ovom odnosu žena Strelac će težiti da nametne svoje ideje i ciljeve, što će biti suprotno od želja njenog saputnika u znaku Vage.

U ljubavnoj kombinaciji Vaga-Strelac dominira energičnost, kao i zajednički interesi u istraživanju novih stvari.  Znakom Vage vlada planeta Venera, dok znakom Strelac dominira Jupiter, što stvara izvrsnu kombinaciju za prijateljstvo. Međutim u ljubavi ova dva znaka teško mogu ostvariti energetski balans, jer Vaga voli mir i vrlo je osetljiva, dok Strelac uživa u slobodi i stalnoj potrazi za uzbuđenjem.  Vrlo često Strelac će sa svojim primedbama isprovocirati ili uvrediti saputnika u znaku Vage što može dovesti do burnih svađa i konflikata.

Astrološka kombinacija Vaga – Strelac kao kombinacija kardinalnog i promenljivog znaka smatraju se idealnim za prijateljstvo, no, u ljubavi brojni argumenti mogu dovesti do kraja  odnosa ili vrlo neuspešnog i turbulentnog partnerstva.

Facebook Comments