Astrološka kombinacija ( Vodolija – Škorpija )

U ljubavnom zajedništvu između Vodolije i Škorpije dominira dosta privlačnosti, oboje imaju visoke ambicije i izraženu emocionalnu prirodu.  Zodijački znak Vodolije  ima dosta jasnu i logičnu procenu situacija, dok Škorpija ima tendenciju da izdrži mnoge pritiske u ekstremnim situacijama. Zajedništvo ovog vazdušnog i vodenog znaka u ljubavi može biti izuzetno teško i složeno, jer su oba partnera  vrlo osetljiva u području emocija.

Pozitvna i zajednička crta oba znaka  je velika upornost, hrabrost i sposobnost  nalaženja rešenja i teškim situacijama. U ljubavi Vodolija – Škorpija vole ravnotežu i objektivan pristup. U ovoj vezi  partneri moraju pristupiti sa dosta fleksibilnosti kako bi prevazišli prepreke i pobedili postojeće izazove. Negativna strana ovog zajedništva  može se sagledati u tendenciji oba znaka da dominiraju i drže stvari pod kontrolom na svoj način.

Vodolija  i Škorpija su vrlo racionalni znakovi, imaju jak karakter i dominantnu prirodu zbog čega može dolaziti do određene sukobljivosti. Njihovi stilovi su vrlo različiti, jer Vodolija voli slobodu, privlači je sve ono što je neobično i originalno, dok Škorpija ima jedinstvene osobenosti. Ovaj vodeni znak ( škorpija ) veoma je intuitivan, usmeren je ka praktičnom, ali i kreativnom radu. U zajedništvu Vodolija – Škorpija postoje određeni elementi tvrdoglavosti i ekscentričnosti.

Spoj Vodolije i Škorpije u ljubavi smatra se vrlo nepredvidljim odnosom. Ukoliko u natalnom grafikonu postoje dobro postavljeni planetarni aspekti, energija sklada biće izraženija. Svojstveno trenje između ova dva znaka donosi im uglavnom nemogućnost dobrog uklapanja na emocionalnom planu.  Iako ovde ima dosta naglašene strastvenosti,  Vodolija – Škorpija  stalno će nametati svoju volju što će uticati  na kvalitet zajedništva.

U astrološkoj kombinaciji muškarac Vodolija – žena Škorpija dominiraju kvaliteti poštovanja, iskra kreativne energije, ali takođe i manjak romantičnosti. Stilovi partnera su drugačiji zbog čega mogu nastati sukobi i određena emocionalna udaljenost tokom vremena. Muškarac Vodolija iznad svega traži slobodu i teško se prilagođava nametnutim pravilima. On ima tendenciju da nametne svoje stavove i stvori najpre jak temelj prijateljstva. Ženu Škorpiju odlikuje velika emotivnost, istrajnost i snaga duha. Oba partnera imaju jaka načela, Vodolija je uvek okrenuta ka budućnosti i situacije oko sebe sagledava na logičan način, dok je Škorpija  više okrenuta ka svom unutrašnjem svetu. Oni mogu ostvariti dugoročnost u ljubavnom partnerstvu ukoliko uspeju da se prilagode i budu fleksibilniji u pristupu.

U astrološkoj kombinaciji žena Vodolija – muškarac Škorpija prisutno je dosta intenzivne strasti, žara i dobrog seksualnog slaganja. Ono što može biti negativna strana partnerstva je manipulativna strana muškarca Škorpije i promenljivost u mišljenju žene Vodolije. U ovom zajedništvu muškarac Škorpija težiće dominacij, no partnerka u vazdušnom znaku Vodolije akcenat će stavljati na nezavisnot i određenu slobodu. Samo ukoliko svoje težnje i ideje sprovode na pozitivan način oni mogu ostvariti kompatibilan odnos, no ukoliko sa obe strane prevlada tvrdoglavost, to može dovesti do velikih sukoba, nedostatka saosećanja i brojnih frustracija.

 

Facebook Comments