Astrološka magija četiri elementa

U mnogim religijama i kultovima sveta četiri elementa poistovećuju se sa silama prirode. Ta četiri elementa su Vazduh, Zemlja, Voda i Vatra. Da bi saznali kako da iskoristimo njihov uticaj, najpre je potrebno da odredimo kom elementu pripada naš vladajući astrološki znak. Kroz jedinstvene rituale možemo iskoristiti posebnu moć ovih elemenata.

 

Astrološka magija četiri elementa: Vatreni znakovi (Ovan, Lav i Strelac)

Osobe rođene pod uticajem elementa Vatre su veoma temperamentne, zrače optimizmom, vole da dominiraju i budu centru pažnje. Njihov šarm dolazi od velike energije vatre kojom su oni zaštićeni od rođenja. Toplina i snaga koju poseduju su njihovo glavne prednosti u osvajanju. Za ove znakove preporučuje se magični ritual za jačanje harizmatičnosti i ispunjenje želje. Materijal koji je potrebno spremiti – jedan beli papir, tri svećice crvene boje, posuda sa žarom, kreda u crvenoj boji. Okolo posude sa žarom postavite svećice u vidu trougla i zapalite. Na papiru napišite želje iz sfere materijalnog i duhovnog. Okolo želja nacrtajte krug crvenom kredom. Papir presavijte, bacite u žar da gori i naglas izgovorite želje za snagu i poboljšanje.

 

Astrološka magija četiri elementa: Zemljani znakovi (Bik, Devica i Jarac)

Rođeni pod uticajem elementa Zemlje su postojani, stabilni i poseduju određenu količinu magnetizma. Imaju odličnu koncentraciju, lojalni su i žele da zaštite bliske osobe. Njihov šarm i postojanost povezan je sa duhom Majke Zemlje. Za ove zemljane znakove preporučuje se magični ritual za privlačenje blagostanja i jačanje ljubavnog zajedništva. Materijal koji je potrebno spremiti – jednu kredu bež boje, seme pšenice ili neke druge žitarice, tri žute svećice, jednu posudu sa zemljom. Na papiru ispišite želje i oivičite je krugom krede. Zatim okolo posude sa zemljom postavite i upalite tri svećice. Seme pšenice stavite u zemlju i naglas izgovorite želje za privlačenje, regeneraciju snage i stabilnost.

 

Astrološka magija četiri elementa: Vazdušni znakovi (Blizanci, Vaga i Vodolija)

Osobe rođene pod vladavinom Vazdušnog elementa imaju nežnu, sanjalačku prirodu. Njihova agilnost, inteligencija i prefinjen stil proizilaze od prirode elementa Vazduha. Za ove vazdušne znakove preporučuje se magični ritual za privlačenje ljubavi i jačanje energije. Materijal koji treba pripremiti je sledeći – mirisni štapić sandalovine, jednu kredu svetlije boje, jedan papir bele boje i tri roze svećice. Prilikom ovog rituala svećice treba staviti u krug, a unutar njih mirisni štapić sandalovine. Na papiru nacrtati krug okolo želja, upaliti svećice i mirisni štapić, a zatim naglas izgovoriti želje za ljubav i jačanje energije.

 

Astrološka magija četiri elementa: Vodeni znakovi (Rak, Škorpija i Ribe)

Ljudi rođeni pod uticajem Vodenog elemenat su vrlo osetljivi, emotivni i skloni nagloj promeni raspoloženja. Ukoliko situacija ne ide u njihovu koristi, oni se povlače u svoj sopstveni svet. Imaju jaku harizmu, dar intuicije ili vidovitosti. Za ove vodene znakove preporučuje se magični ritual za ostvarenje blagostanja i smanjenje strahova. Materijal koji treba pripremiti je sledeći – jedna posuda sa vodom, tri svećice zelene boje, papir i jednu kredu. Iscrtajte okolo želja ispisanih na papairu krug kredom. Svećice postavite okolo posude sa vodom i upalite ih. Zatim ostavite papir sa željama u vodu i naglas izgovorite želje za jačanje snage, zaštitu i stabilnost.

Facebook Comments