Astronumerologija – vibracije brojeva i aspekti planeta

Upoređivanjem određenih planetarnih aspekata i vibracija brojeva astronumerologija nam otkriva njihovu uzajamnu povezanost i kompleksnost. Astrologija i numerologija kao dva veoma moćna prediktivna alata interpretiraju u kakvoj je korelaciji položaj planeta u natalnoj karti sa određenim brojevima.

 

 

Astronumerologija nam opisuje šta se to krije iza određenih kombinacija, kakve principe osoba sledi i koliko je sposobna da savlada teškoće i životne izazove. Da bi razumeli njihovu međusobnu povezanost  potrebno je pogledati položaj planeta u horoskopu.

Ovan predstavlja prvi kardinalni znak zodijaka i označava element vatre. U astronumerologiji položaj planeta u ovom znaku može nam otkriti mnoge zanimljivosti. Na primer, Mesec u znaku Ovna oslikava impulsivnu prirodu, tendenciju ka agresivnosti i naglim reakcijama.

Veoma često osoba sa ovom pozicijom teži dominaciji i autoritetu. Prikazuje negativnu prirodu 1, visoko razvijen ego i osobu koja veoma teško prihvata neuspeh. Vibracija broja 1 ovde se manifestuje i kroz pojačanu nervozu, tendenciju hvalisanja i nedostatka postojanosti. Ovaj položaj poistovećuje se sa neskladnim vibracijama broja 1, neharmoničnom delovanju  i elementima kontradiktornosti.

Za razliku od Meseca u Ovnu, položaj Jupitera u ovom znaku govori o životnom stilu pojedinca i smatra se veoma važnim. Astronumerologija nam otkriva da položaj Jupitera u Ovnu oslikava skladne vibracije broja 1. To je pokazatelj pozitivnih kvaliteta, ogromnih kreativnih potencijala i veština. U zavisnosti od korelacije sa ostalim planetama može biti naznaka važne prekretnice i mesto velike vitalnosti.

Kada govorimo o Uranu, astronumerologija nam otkriva mnoge zanimljivosti o ovoj planeti. Poznato je da Uran simboliše planetu koja se povezuje sa nezavisnošću, slobodom i originalnim idejama. No, ovo je takođe planeta teskobe, pod čijim uticajem je naglašen egoizam i težnja za oslobađanjem od nametnutnih pravila.

U određenim aspektima, astronumerologija nam otkriva da Uran sa Marsom, Saturnom i zodijačkim znakom Bik ukazuje na velike izazove i neharmonično delovanje vibracije broja 3. Ako je zastupljeno dosta teških aspekata u natalnoj karti, tada detaljno treba sagledati ostale aspekte Urana kako bi se otkrilo šta donosi dodatna otežanja i izbeglo pravljenje pogrešnih poteza.

Astronumerologija nam na jedan veoma detaljan i krajnje zanimljiv način pokazuje kako vibracije brojeva u korelaciji sa planetama i astrološkim aspektima mogu otkriti skrivenu i uspavanu energiju naših potencijala i dati neke nove životne smernice.

Facebook Comments