Biljke – magični efekti

Biljke su u mnogim tradicijama imale važnu ulogu i korišćene su za rituale sreće, zaštite i postizanje određenih ciljeva. Drevni čarobnjaci i alhemičari verovali su da ukoliko se poštuju i slede zakoni prirode, biljke će im otkriti sva svoja lekovita svojstva u cilju isceljenja  bolesti tela.

Neven je odavnina poznat kao cvet zaštite i cvet koji zna da čuva tajne. Veruje se da će neutralizovati neželjene uticaje ukoliko se stavi u prozor.

Glog je poznat po svojoj sposobnosti da otera zle sile i pojača materijalni napredak. No, takođe postoji verovanje koje kaže da se stablo glog ne sme uništiti, jer će u suprotnom pasti prokletstvo na porodicu te osobe.

Veštičja trava jedna od najkorišćenijih u ljubavnoj magiji. Osoba koja ne može da nađe partnera treba sa sobom da nosi jednu vlas veštičje trave. Ukoliko postoji sumnja da u kući postoje negativni uticaji ovu travu treba posuti po svim uglovima soba.

Verbena je poznata po svojstvu da čuva žensku lepotu. Koristi se u ritualima kada je ljubav neuzvraćena i za uspeh po pitanju sudskih sporova.

Kopriva neutrališe negativne uticaje. Koristi se u ritualima za podsticaj hrabrosti, zaštitu doma i pročišćenje.

Lavanda spada u jednu od najpopularnijih biljki za odbranu od zla. Koristi se u magičnim kupkama za lepotu i ljubavnim čarolijama.

Kadulja ima mnoga lekovita svojstva.  Veruje se da stavljena pod jastuk donosi proročanske snove.

Pelin je veoma moćna biljka koja se dosta koristi u magijskim ritualima. Postoji verovanje da će osoba biti zaštićena na putovanju ukoliko uz sebe nosi lišće suvog pelina.

Poznato je da svaka biljka ima svoju specifičnu namenu i svrhu. Takođe postoje mnoge tehnike pomoću kojih možemo ojačati svoju energiju ili doprineti ostvarenju određenih namera. U tu svrhu određene biljke se stavljaju u platnenu lutku koja se najčešće pravi u cilju ozdravljenja, ali i privlačenja ljubavi ili novčanog napretka. Ove lutke korišćene su još pre nekoliko hiljada godina, pravljene su od raznovrsnih lekovitih biljaka i platna. Simbolično su predstavljale osobu kroz čiju pomoć dolazi do poboljšanja. Izrada ove lutke je veoma jednostavna. Na materijalu odgovarajuće boje treba nacrtati obrise ljudske figure, zatim iseći, opšiti i ispuniti sa biljkama koja ima odgovarajuću namenu. Na primer, za bolju koncentraciju koristi se ruzmarin, za podsticaj raspoloženja majčina dušica, za oporavak od bolesti sveži listovi koprive.

Facebook Comments