Blagotvorna energija drveća

Stari narodi verovali su da drveće u sebi sadrži ogroman energetski potencijal. Mudraci sa Istoka verovali su da je bor drvo milosrđa i da može očistiti čovekovu auru od mnogih negativnih uticaja. Oni su smatrali da šetnja borovom šumom može umanjiti stres i doneti duhovno smirenje.

No, svako stablo imalo je svoju simboliku. Smreka i divlja trešnja smatrani su drvećem koje oduzima vitalnu energiju. Stabla kestena, breze i lipe smatrana su glavnim pothranjivačem energije i vitalnosti. Od ovih stabala pravljeni su mnogi amuleti i talismani, jer se verovalo da će izlečiti bolesti i otkloniti energiju bola.

Prema verovanju drvo bagrema ima u sebi najjaču i najsnažniju energiju. Njegova energija imala je učinkovito delovanje na glavobolju i slabost organizma.

Glog. Ovo drvo je poznato kao izvor lekovite energije posebno ukoliko su kod osobe prsutni srčani problemi. Glog se od davnina koristio i za pravljenje ljubavne magije.

Breza. Verovalo se da je ovo drvo prožeto posebnom energijom i da može podstaći energiju dobrog raspoloženja. Drevni narodi verovali su da  drvo breze u dvorištu donosi dobro zdravlje ukućanima. Smatralo se da energija ovog drveta ima najlekovitiju moć u ranim jutarnjim časovima.

Vrbu nazivaju ženskim stablom, jer se vezuje za ljubav, sklad i spokoj, kao i ljubavne rituale.

Bor  je drvo jake energije, verovalo se da podstiče mentalnu jasnoću  i poboljšava psihičko  stanje čoveka. Njegova energija najjača je u popodnevnim časovima.

Lipa. Energija ovog stabla je veoma blaga, podstiče osećaj spokoja i opšteg mira. Smatra se da njena energija najjača u periodu od 3 sata popodne do 6 sati uveče.

Jela. Drvo jele se povezuje sa lečenjem nervnog sistema. Energija ovog drveta deluje opuštajuće i regenerativno.

Šljiva. Drvo šljive se vezuje za blagostanje. Od ovog drveta pravljeni su mnogi talismani za zaštitu doma.

Ruža. Drvo ruže od davnina je poznato po svojim čarobnim svojstvima. Od ruže se prave različita eterična ulja.

Jabuka.Drvo jabuke simbolizuje žensku energiju, vraća vitalnost i dobro zdravlje.

Maslina. Energija ovog drveta povezuje se sa regeneracijom i duhovnim uvidima.

Javor. Drvo javora simbolizuje sklad, a njegova energija podstiče obnovu energije.

Kruška. Energija ovog drveta ojačava zdravlje, a takođe ima jako, umirujuće delovanje u pothranjivanju vitalnosti.

 

Facebook Comments