Broj 13 – srećan ili nesrećan?

Broj 13 u numerologiji  ima veoma važno značenje  i donosi mnogo promena različitih vrsta. Vibracije ovog broja veoma često upozoravaju na događaje koji su potpuno neočekivani i iznenadni.

Iako se broj 13 uopšteno u mnogim kulturama smatra nesrećnim, u Kaldejskoj numerologiji, koja je inače najstarija, ovaj broj nije imao takvo značenje. Naime, on se povezivao sa promenama, napetošću i nemirom.

Ovaj broj skriva mnoge kvalitete u sebi, misterije i tajne. Osobe rođene 13.-tog u mesecu su vrlo  tajanstvene, ambiciozne i sa odličnim organizacionim sposobnostima. Podrška bliskih osoba im je od velike važnosti i značaja.

U astrologiji predstavlja planetu Uran i kvalitete originalnosti, razumevanja i tolerancije. Nekonvencionalan pristup i originalne ideje ovde su veoma naglašene. U negativnom kontekstu, ovaj datum rođenja ukazuje na dosta ranjivosti, emocionalnu osetljivost i nepoverenja u druge ljude.

U duhovnom smislu, broj 13 govori o promenama, obnovi i transformaciji. Trenutne okolnosti i obrasci verovanja bivaju zamenjeni novim idealima. Broj 13 govori o sveobuhvatnoj transformaciji, gde se prošlost ostavlja iza sebe i pravi novo mesto za duhovni razvoj.

U tarotu broj 13 prikazan je kartom Smrt koja se odnosi na proces promene, karmičke događaje i dosta otežanja. Uspeh ovde ne dolazi brzo, a potreban je veliki napor i trud kako bi se određene situacije rešile.

Tarot karta Smrt sa brojem 13 ne govori o završetku, već o neophodnoj promeni i oslobađanju od svega onoga što nam zadaje nezadovoljstvo, sprečava dalji razvoj i napredak. Prema mišljenju mnogih stručnjaka iz oblasti ezoterije, broj 13 skriva u sebi brojne “kosmičke tajne”.

Broj 13 u mnogim kulturama imao je različita značenja. Prema Kabali 13 je srećan broj. U drevnom Vavilonu broj 13 se povezivao sa bogom podzemlja, dok se kod drugih naroda ovaj broj smatrao srećnim, jer je inicirao promenu i uvodio u nove aktivnosti.

Trinaest ima u sebi vibracije i energiju Sunca – Jupitera. U uzajamnoj kombinaciji ,1 i 3, prožima se težnja za novim početkom, kreativnost, odlučnost, toplina, optimizam, pokret, težnja za istinom i pravdom.

Na osnovu ovog opisa možemo sasvim jasno uočiti koliko je broj 13 energetski snažan. U antičko doba verovalo se da će osoba koja shvati moć ovog broja biti nagrađena snagom i superiornošću.

U prediktivnoj numerologiji broj 13 govori o promenama koje su najčešće vrlo bolne i uzrokovane rastankom sa voljenom osobom ili specifičnim događajima.

Facebook Comments