Broj 7 – Da li je 7 srećan broj?

Broj 7 se odavnina smatrao simbolom duhovnosti, intuicije, mudrosti i razumevanja. Iako ga odlikuju karakteristike mističnosti i tajanstvenosti, mnogi numerolozi smatraju da je 7 broj sreće.

U mnogim drevnim kulturama broj 7 se smatrao najsvetijim brojem i poistovećivao se sa sedam dana u nedelji, sedam života, zakonima Neba i Zemlje, sedam planeta, itd. Priroda ovog broja prema mnogim analizama u sebi nosi mnoge zagonetke i ima zaštitni uticaj.

Broj 7 u sebi sadrži energiju duhovnosti. Njegov uticaj je za mnoge tajanstven, jer se povezuje sa tajnama, mogućnostima i iskušenjima. Ovaj broj često se pojavljuje u periodima kada se osoba susreće sa mnogim izazovima, razočarenjima i kada je u potrazi za duhovnim mirom.

Ovaj broj nas uči kako da ostanemo dosledni onda kada su situacije oko nas teške, a prepreke skoro nepremostive. Energija ovog broja ukazuje nam da svi postojeći izazovi su način kroz koji ćemo steći veće strpljenje i mudrost.

Broj 7 odnosi se na sferu mentalne snage i intuicije. Mistična energija ovog broja daje nam mogućnost da razlikujemo istinu od laži i ojačamo sebe u duhovnom smislu.

Brojem 7 vlada planeta Neptun i zodijački znak Ribe. U numerologiji najveću podršku ima od brojeva  7 i 9, a najmanju od broja 2.

U ezoteričnom smislu broj 7 se povezuje sa lunarnim ciklusima, magijom, 7 čakri i sedam najvažnijih zakona. Mnoga otkrića važna za čovečanstvo povezuju se sa aspektom broja 7.

Prema mnogim numerološkim studijama energija broja 7 može se odraziti kroz pozitivne i negativne karakteristike. U pozitivne spadaju – intuicija, pročišćenje, uvid u duhovno, introspekcija, sklad, poštovanje i iskrenost. Negativne karakteristike broja 7 su ciničnost, skeptičnost, sklonost ka varanju, nedostatak samokontrole, zavisnost od opijata i apatičnost.

Smatra se da osoba koja ima previše 7 u broju imena ili svom numerološkom grafikonu sklona je krajnosti. U duhovnom smislu, 7 je broj koji može doneti velike blagoslove i oblije ili potpunu udaljenost od vere, ateizam i otuđenje. No, nedostatak broja 7 u imenu ili grafikonu predočava na slabost, depresivnost, velike izazove i iskušenja sa kojima će se osoba susresti u određenim ciklusima godina.

Ono što ne treba zaboraviti je da broj 7 ima tendenciju ka razvijanju duhovnog i intelektualnog. Ujedno broj 7 nam ukazuje na mnoge darove, blagoslove i mistične tajneživota.

Facebook Comments