Čaša bogatstva u Feng shui-u

Poslednjih godina prisutno je veliko interesovanja za različite taoističke i tajanstvene rituale koji imaju za cilj očuvanje i sticanje finansijskog prosperiteta.


Čaša bogatstva u Feng shui-u  predstavlja jedan od popularnih simbola za aktiviranje sreće, prosperiteta, bogatstva i zaštite porodice. Prema učenju Feng shui-a ona simbolično predstavlja mesto gde će se akumulirati pozitivna energija. Ona ima izgled okruglog lonca sa suženjem na vrhu.

Čaša bogatstva u Feng shui-u simbolično oslikava protok energije bogatstva koje se uvek nakuplja. Veoma je važno da sama čaša izgleda bogato i skupo.

Čaša bogatstva je najbolje da bude izrađena od keramike, kristala ili drveta, ali najčešće su korišćene od bronze ili mesinga, sa obaveznim ukrasnim simbolima.

Dno čaše bogatstva treba da bude prekriveno svilenom tkaninom crvene boje, sa devet kineskih novčića koji su međusobno pričvršćeni crvenom vrpcom. U čašu bogatstva treba staviti zemlju iz lonca ili deo biljke iz doma bogatog prijatelja.

Da bi napunili čašu bogatstva potrebno je uzeti kovanice čija je vrednost 988, jer se on smatra simbolom obilja.

Novac takođe može biti iz devet najbogatijih zemalja sveta. Na ovaj novac može se dodati crvena vrećica sa pšenicom ili rižom. Takođe, poželjno je dodati neki ukras od zlata ili nekog plemenitog metala.

U čašu bogatstva treba staviti parne simbole slonova, riba ili konja. Prema sopstvenom izboru mogu se dodati kristali – ametist, lapis lazuli ili tirkiz. Preporučuje se slika Sunca ili Meseca koji su simboli beskonačnosti. Neki Feng shui praktičari smatraju da je u čašu bogatstva idealno staviti nekoliko novčanica od bogate osobe ili fotografije sa šest najbogatijih osoba.

Čaša bogatstva treba da se postavi u sektoru bogatstva. Ovaj simbol smatra se odličnim za postizanje finansijskog prosperiteta, stabilnosti i blagostanja.

Facebook Comments