Ciganska astrologija: Talisman prema horoskopskom znaku

U mnogim drevnim tradicijama i kulturama svakom astrološkom znaku dodeljivale su se određene boje, metali, biljke, kristali i elementi. Kao i kod drugih naroda, tako se i kod Roma, horoskop se sastojao od 12 zodijačkih znakova sa jedinstvenim nazivima. Svaki znak imao je određenu sličnost sa 4 elementa – voda, vazduh, zemlja i vatra.

 

 

Romi su veliki akcenat stavljali na magična svojstava pojedinih elemenata koja su vešto kombinovali sa astrologijom u cilju veće zaštite, osnaživanja i vraćanja samopouzdanja. U tu svrhu, oni su napravili moćne talismane koji odgovaraju svakom znaku zodijaka.

Talisman prema  horoskopskom znaku: Ovan

Ovom horoskopskom znaku odgovara dragi kamen rubin ili kristal crvene boje. Za sreću u ljubavi preopručuje se sjajan dragi kamen u zlatnom srcu.

Talisman prema  horoskopskom znaku: Bik

Ovaj znak zodijaka veoma je posvećen svojim ciljevima, ali često se suočava sa nedostatkom samopouzdanja. Idealan talisman je zlatni prsten sa smaragdom za koji se veruje da će odbiti sve ono što usporava njihov uspeh.

Talisman prema  horoskopskom znaku: Blizanci

Osobe rođene u ovom znaku često su nesigurne i suočavaju se sa problemima u komunikaciji. Talisman za prevazilaženje postojećih problema je zlatni prsten sa kamenom ahat.

Talisman prema  horoskopskom znaku: Rak

Priroda osoba rođenih u ovom znaku je veoma osetljiva i nežna. Takođe, za njih je veoma važno da se osećaju sigurno i zaštićeno. Njima odgovara talisman od srebra.

Talisman prema  horoskopskom znaku: Lav

Znak Lav lako izgubi ravnotežu i balans zbog čega često ima dosta problema u saradnji sa drugima. Talisman za ovaj znak je privezak ambera na zlatnoj ogrlici.

Talisman prema  horoskopskom znaku: Devica

Osobe rođene u ovom znaku uvek su fokusirane ka novim zadacima i obavezama. Međutim, oni se često suočavaju sa osećajem neizvesnosti. Talisman koji se preporučuje je ispletena narukvica od tri boje, koja se menja na svaka tri meseca.

Talisman prema  horoskopskom znaku: Vaga

Predstavnici ovog znaka uvek su ispunjeni određenom sumnjom i neodlučnošću. Najbolji talisman za njih je kamen opal koji treba nositi u nakitu.

Talisman prema  horoskopskom znaku: Škorpija

Osobe rođene u znaku Škorpije teže dominaciji i njihov odnos sa suprotnim polom u ljubavi vrlo često je problematičan. Njihov talisman je privezak oniksa u kombinaciji sa rubinom.

Talisman prema  horoskopskom znaku: Strelac

Iako su ovo veoma strastvene i šarmantne osobe, one se često susreću sa poteškoćama na ljubavnom planu i nalaženju srodne duše. Talisman koji se preporučuje zlatni prsten sa kamenom tirkiz.

Talisman prema  horoskopskom znaku: Jarac

Predstavnike ovog znaka odlikuje velika upornost i izdržljivost. Međutim, sa druge strane ove osobe su sklone depresivnom raspoloženju.  S’ obzirom da ovde dominira element zemlje za talisman najbolje je odabrati privezak sa crnim kristalom.

Talisman prema  horoskopskom znaku: Vodolija

Osobe rođene u znaku Vodolije na neki način uvek su izložene opasnostima i zavisti drugih ljudi. Za zaštitu od negativnih uticaja treba nositi talisman sa dragim kamenom ametist.

Talisman prema  horoskopskom znaku: Ribe

Aspekt mističnosti i tajanstvenosti uvek je dominantan kod znaka Ribe. Da bi osigurali više zadovoljstva i sreće u svom životu, talisman koji se preporučuje je privezak sa dragim kamenom akvamarin.

Facebook Comments