Crni ćilibar – moćna zaštita od crne magije

Crni ćilibar od davnina je korišćen kao talisman za odbranu od uroka, magije i negativnih uticaja. Veruje se da je još od perioda antičkog vremena  bio jedan od najpopularnijih mineralida koji je korišćen u zaštiti od crne magije. On predstavlja vrlo moćan štiti u odbrani od negativnih energija i savladavanju problema iz prošlosti prouzorkovanih magijom ili ritualima.

Smatra se da talisman crnog ćilibara treba koristiti onda kada i pored bezbrojnih pokušaja se nastavlja period stagnacije i loših događaja. Ukoliko se nosi u torbici od prave kože privući će nove avanture u život osobe.

Ovaj kamen ima intenzivno crnu boju, specifične “pukotine” koje naglašavaju njegov izgled. Svojim izgledom često podseća na shungit (šungit), no, istaknuta je razlika u težini, jer je crni ćilibar lakši od shungita.

Crni ćilibar ima mnoga lekovita svojstva – blagotvorno deluje na respiratorni sistem, služi za lečenje bronhitisa, depresije i podstiče ravnotežu energije u telu. Takođe sprečava oticanje žlezda, smanjuje bolove u stomaku i koristi se za lečenje gihta. Crni ćilibar jača srčanu čakru i ublažava nagle promene raspoloženja. Odgovara sledećim zodijačkim znakovima – Ovan, Blizanci, Škorpija, Strelac, Jarac i Ribe.

Veruje se da ovaj kamen “hvata” deo duše osobe koja dugo nosi ili ga koristi prilikom procesa meditacije. U staro vreme, mnogi čarobnjaci oduzimali su ovaj kamen i na taj način bili u stanju da bace magiju na njegovog vlasnika. Crni ćilibar ima moć upije veliku količinu negativne energije i neutrališe je, smanji posledice crnomagijskih napada i kletvi.

Koristi se u ritualima za zaštitu zajedno sa lavandom i svećicama ljubičaste boje. Kao i sve vrste crnog kamenja, tako i crni ćilibar se nikada ne puni na Suncu. Nakon kupovine ovog kristala preporučuje se da se stavi poD mlaz tople vode i ostavi sa hematitom na izvoru Mesečeve svetlosti. Zajedno sa hematitom nakupljena energija biće neutralizovana.

Nakit sa crnim ćilibarom bio je veoma cenjen kod Egipćana, Rimljana i Feničana. Ali takođe u mnogim tradicijama smatrao se moćnom amalijom za odbranu od zlih sila. Takođe, ostalo je verovanje da crni ćilibar štiti od otrova, noćnih mora i zmijskog ugriza. Njegova intenzivna crna boja apsorbuje negativne uticaje i oslobađa svog vlasnika od uroka i štete. Crni ćilibar štiti od nasilja, bolesti i pomaže u sticanju duhovnog prosvetljenja. Za osobe koje su privučene lepotom ovog kamena veruje se da su “stare duše koje su imale više reinkarnacija”.

Ovaj crni mistični kamen doprinosi stabilizaciji na materijalnom planu, pa se prema Feng shui-u treba držati kutiji sa nakitom ili sektoru bogatstva.

Facebook Comments