Divinacija sa morskim školjkama

Divinacija sa morskim školjkama je stara tradicija koja dolazi iz Afrike. Morske školjke predstavljaju simbol ženske energije i u korespondenciji su sa Mesecom. Ovaj sistem divinacije daje odgovore na mnoga pitanja, pozitivan ili negativan ishod situacije.

No, osim ovog načina proricanja sa četiri školjke koji daje odgovore da i ne, drugi veoma popularan način divinacije je sa 16 školjki. Za ovaj sistem prricanja koriste se okrugle školjke, veličine do 2cm.

Podmetač koji koristimo za ovo gatanje je četvorougaonog oblika i može biti od kartona. On treba da bude podeljen na četiri dela. Gornja leva kocka podmetača označava mušku energiju, područje komunikacije, putovanja i novih saznanja. Donja leva kocka na podmetaču označava žensku energiju, područje intuicije, duhovnosti i uranoteženja. Desna gornja kocka na podmetaču predstavlja područje negativne energije, područje teškoća, zamki, mržnje i tajni. Donja desna kocka na podmetaču predstavlja energiju same oosbe, sektor zdravlja, vitalne snage i aspekt ozdravljenja.

Prilikom ovog tumačenja računa se samo vrednost školjki koje su pale na postolje kocke. No, pre samog početka proricanja, osoba može postaviti određeno pitanje i na osnovu dobijenih vrednosti saznati odgovor. U zavisnosti od simbolike sektora i broja školjki  koje se tu nalaze, odgovori na pitanja su sledeći:

1 školjka – niste uravnoteženi u svojim željama. Kontradiktorni stavovi narušavaju sklad.

2 školjke – ispred vas je razdoblje u kome ćete morati da se suočite sa svim onim što je ostalo nerešeno u prošlosti. Vi hodate u tami. Veću pažnju posvetite segmentu duhovnosti, jer samo to će vam pomoći da se spasete od nevolja.

3 školjke – oprez. Izbegavajte konfliktne situacije. Nalazite se u vrlo nepovoljnom periodu.

4 školjke – budite sigurni u sebe. Vaša intuicija će vam pomoći u otkrivanju tajni.

5 školjki – vreme blagoslova. Očekuje vas period povoljnosti, vaša vitalna snaga biće u porastu.

6 školjki – nepredviđeni problemi. Ukoliko budete neiskreni  ne očekujete uspeh u svom životu.

7 školjki – zrak Sunca. Budite strpljivi, ali ne zaboravite da ispravite počinjene greške.

8 školjki – period meditacije. Okrenute se duhovnoj sferi svog života. Mislite pozitivno, izbegavajte depresivna raspoloženja.

9 školjki – izdaja. Gubitak ili šteta koju ćete imati nastaće zbog slepog verovanja u neku blisku osobu. Oslonite se na veru i duhovnost.

10 školjki – prisutnost negativne energije. Da bi krenuli dalje i bili uspešni sa ralizacijom svojih ciljeva najpre morate očistiti sebe od nakupljenih negativnosti.

11 školjki – organizacija. Vaš trenutni izbor nije dobra strategija. Promenite nešto u svom životu kako bi ostvarili veći uspeh.

12 školjki – konflikti. Budite oprezni u komunikaciji sa drugima, naročito sa osobama koje ne poznajete dugo.

13 školjki – nesklad.Vaš svakodnevni život prepun je neharmoničnog delovanja. Emotivni, fizički, psihički u duhovni nesklad utiču na smanjenu produktivnost i životni optimizam.

14 školjki – ljubomora. Vi ste osoba koja nosi težak teret zbog zavidnih i zlih ljudi. Ograničenja koja imate su nametnuta od strane ljudi koji očekuju vašu propast.

15 školjki – iznenađenje. Neke sudbinske preokrete ne možemo izbeći.

16 školjki – znanje. Iako se sve sada odvija sporo, budite strpljivi. Pojaviće se nove mogućnosti.

Facebook Comments