Drago kamenje i kristali prema danu rođenja

U numerologiji dan rođenja predstavlja vrednost naših karakteristika i specifičnosti. Interpretacijom ovog broja možemo sagledati određene obrasce vibracija i energija koji će biti veoma značajni za sudbinu čoveka. U mnogim tradicijama dan rođenja predstavlja najvažnije aspekte čovekovog karaktera, intuitivne sposobnosti i izazove sa kojima će se suočiti.

U savremenom društvu brojevi imaju veoma važnu ulogu. Iako postoji bezbroj tehnika sa brojevima pomoću kojih možemo naći rešenja za vraćanje balansa u svakodnevni život, spoj numerologije i kristaloterapije jedna je od vrlo popularnih i zanimljivih metoda. Na osnovu dana rođenja možemo saznati koji dragi kamen ili kristal nam odgovara.

Drago kamenje i kristali prema danu rođenja: Broj 1 – osobama rođenim 1, 10, 19 i 28 u mesecu odgovara crveni koral. Ove osobe imaju nezavisnu i jaku prirodu, veoma su dinamične i impulsivne. Crveni koral pojačaće njihovu vitalnost, vratiti sklad u svakodnevni život, dati zaštitu od nesreće i agresivne energije drugih ljudi.

Drago kamenje i kristali prema danu rođenja: Broj 2  – osobama rođenim 2, 11 i 20 dana u mesecu odgovoara Mesečev kamen. Energija ovog kristala pojačaće intuiciju, vratiti optimizam i entuzijazam. On daje balans na emotivnom planu  i čuva vlasnika od teškoća.

Drago kamenje i kristali prema danu rođenja: Broj 3 – osobama rođenim 3, 13, 21 i 30 dana u mesecu odgovara žuti safir. Ove osobe imaju dosta talenata i kreativne energije u sebi. Žuti safir biće od velike pomoći u smanjenju nervne napetosti i ojačavanju duhovnog područja. Ovaj kristal  oslobodiće vlasnika od depresivnih misli, vratiti harmoniju i privući vibracije radosti.

Drago kamenje i kristali prema danu rođenja: Broj 4 – osobama rođenim  4, 13, 22 i 31 dana u mesecu odgovara malahit. Ove osobe  su postojane, ali su takođe veoma tvrdoglave i nekada imaju suviše kritičan stav. Energija kristala malahit otkloniće blokade, ojačati duhovno područje i dati fleksibilniji pristup.

Drago kamenje i kristali prema danu rođenja: Broj 5 – osobama rođenim 5, 14 i 23 dana u mesecu odgovara tigrovo oko. Nestabilnost, smanjen fokus i nedostatak energije često su izraženi kod ovih osoba. Tigrovo oko pomoći će u razumevanju uzroka nestabilnosti i svega što može ograničavati napredak. On uklanja depresivno raspoloženje, podstiče prepoznavanje prilika koje će doneti obilje i prosperitet.

Drago kamenje i kristali prema danu rođenja: Broj 6 – osobama rođenim 6, 15 i 24 dana u mesecu odgovara roze turmalin. Kod ovih osoba često je naglašen aspekt disbalansa na emotivnom planu. Roze turmalin će vratiti energiju harmonije i sklada, neutralisati blokade, pomoći u boljem izražavanju emocija i osećanja.

Drago kamenje i kristali prema danu rođenja: Broj 7 – osobama rođenim 7, 16 i 25 dana u mesecu odgovara dimni kvarc. Ove osobe imaju izraženu intuiciju, duhovne su i uvek teže novim znanjima. Dimni kvarc uskladiće energiju njihovog suptilnog tela, pojačati kreativost, smanjiti napetost  i dati snagu u situacijama koje su tegobne ili ograničavajjuće.

Drago kamenje i kristali prema danu rođenja: Broj 8 –  osobama rođenim 8, 17 i 26 dana u mesecu odgovara ametist. Ovaj kristal podstiče ravnotežu, ojačava područje duhovnosti i intuicije. Ametist će zaštititi od upliva negativnih energija i dati snagu osobi da prihvati promene.

Drago kamenje i kristali prema danu rođenja: Broj 9 – osobama rođenim 9, 18 i 27 dana u mesecu odgovara crveni jaspis.  Nedostatak samopouzdanja i vere u sopstvene kvalitete, sklonost ka depresivnom raspoloženju i loša komunikacija su slabe strane ovih osoba. Energija crvenog jaspisa pojačaće koncentraciju i vratiti potrebno samopouzdanje.

Facebook Comments