Duša u senci tela – objašnjenje kroz načela ezoterije

Iako se veoma često dolazi do zabune oko koncepta duše i duha, skoro u svim religijama sveta duša se smatrala iskrom samog božanskog života koju nosimo u dubini svog bića. Ova pitanja koncepta i putovanja duše do današnjih dana ostala su neka od najintrigantnijih tema. U ezoteriji koncept duše povezuje se sa “nevidljivom suštinom” besmrtnog i večnog.

Za brojne drevne religije pitanja putovanja duše su imala veliki značaj. Za mnoge, duša je bila izvor života i vitalnosti, dok su pojedini kultovi dušu opisivali kao vrstu štita od ljudskog zla. U nekim kulturama verovalo se da je duša u senci tela.

Objašnjenja koncepta duše i njenog putovanja opisana su na sledeći način:

Hrišćanstvo: kroz koncept hrišćanstva zastupljeno je verovanje da će se duša nakon napuštanja tela uspeti  na nebo. Nagrada ili kazna za dušu biće u skladu sa delima čoveka i njegovim postupcima tokom života.

Karmička numerologija: Pitagora koji se smatra ocem numerologije verovao je da kosmos uvek daje određenu proporcionalnost. Prevedeno na jezik numerologije, to otkrivamo na osnovu karmičkih brojeva i posebnih tehnika analize.

Hinduistička religija: Ovde je zastupljeno ubeđenje da duša putuje na točku karme i doživljava reinkarnaciju. Nagrade za dobra ili loša dela određena su posebnim pravilima.

Tarot karte: Tarot karte oslikavaju naše duhovno putovanje. Ovaj drevni holistički alat vrlo detaljno nam pokazuje kroz koje faze će proći naša duša i kako ćemo doživeti vid duhovnog prosvetljenja. Taj proces putovanja duše najbolje se opisuje kroz karte Velike Arkane koje se odnose na duhovno područje, dok karte Male Arkane predočavaju na fizički aspekt. Tarot karte vrlo slikovito nam opisuju duhovni, emocionalni, materijalni društveni put u ovom životu.

Karmička astrologija: Pitanjem koncepta i putovanja duše bavi se karmička astrologija. Ona nam predočava na putovanje duše, prethodni život, fokus naših usmerenja i nezavršenih dela iz prošlog života. Fokus se stavlja na određene aspekte, dok Severni čvor ukazuje kako će naša duša da se razvija u ovom životu, u kom smeru i gde ćemo uložiti najviše truda.

Koncept duša u senci tela objašnjen kroz načela ezoterije daje nam odgovore na sve ono što želimo da saznamo i predočava nam na kosmičku suštinu, energiju i uticaje različitih vibracijskih nivoa.

 

Facebook Comments