Esencije i arome (u ezoteriji)

Raznovrsne esencije i arome  cvetova i biljaka od davnina su koristili mnogi iscelitelji i šamani. Esencije i arome imaju izvanrednu moć  i zbog toga su do današnjeg dana ostale veoma popularne. Naime, one sadrže ekstrakte cveća koji doprinose ozdravljenju, vraćajući pozitivnu energiju, snagu, štiteći ujedno od negativnih vibracija i zla.

Takođe, esencije i arome pojedinih biljaka imaju sposobnost da privuču sreću u mnogim područjima života.Poznato je da se pojedine esencije koriste za podsticaj seksualne energije, dok druge doprinose većem opuštanju u periodu stresa ili bolesti. Mnoge esencije i arome pripremljene su na osnovu datuma rođenja osobe, naglašavajući ono što je najbolje i što će doprineti dodatnoj zaštiti i vitalnosti.

Izbor odgovarajuće arome može biti prema znaku zodijaka ili prema preporuci stručnjaka. Svaka esencija i aroma na svoj način stvara pozitivne vibracije koji pomažu osobi kako bi postigla uspeh, unutrašnji mir, sreću, skad i uspeh. Njima se pripisuju mnoga zaštitna svojstva. U skladu sa običajima i verovanjima često se koriste i za privlačenje suprotnog pola, uspeh u igrama na sreću, ostvarenje ciljeva i zaštitu doma.

Cimet-deluje na mentalnu percepciju, neutrališe energiju bolesti i štiti od zla. Koristi se i u ritualima za posao.

Lavanda-svojim  nežnim mirisom podstiče opuštanje i smatra se moćnim za revitalizaciju energije.

Ruzmarin-štiti od negativnih uticaja, zavisti i zlobe neprijatelja. Ima ogroman utcaj na podsticaj finansijskog napretka.

Pačuli-od davnina poznat kao miris ljubavi. Pomaže da se ostvari bolja povezanost u ljubavnom segmentu. Nezaobilazan je sastojak u ritualima za sreću, romansu, putovanja, brak, posao, igre na sreću.

Kadulja-smatra se da zbog svojih magičnih moći, korišćena kao esencija može pomoći da postignemo ono što želimo na profesionalnom planu.

Vanila-ove esencije pojačavaju veru u sopstvenu snagu. Smatra se da pruža zaštitu od ljubavnog čaranja i pojačava sreću u partnerstvu.

Ruža- esencije ovog cveta imaju sposobnost da privuču sreću u poslu, kocki, prijateljstvu, ljubavi. Štiti od bolesti i zlih sila koja mogu nauditi.

Karanfil – esencije i arome ovog opojnog cveta čiste prostor od negativnih vibracija, vraćajući mir i spokoj.

Jasmin – podstiče pozitivne valove energije koji pomažu u vraćanju sklada i porodičnog mira. Takođe, esencije i arome jasmina koriste se za uspeh u ljubavi.

Ljubičica  – zbog svog jedinstvenog, senzualnog mirisa smatra se da ima posebna svojstva. Pojačava strast, a prema verovanju budi veći osećaj povezanosti sa partnerom.

Facebook Comments