Feng Shu: Element drveta i energija proleća

Feng Shui drevna kineska filozofija temelji se na pet osnovnih elemenata  koji u uzajamnoj interakciji sačinjavaju savršen tok u prirodnim ciklusima. Element drveta simboliše sezonu proleća, klijanja biljki, rasta i cvetanja.

 

 

Ovaj element obiluje  velikom energijom, odnosi se na vitalnost i rast. U prilog tome, Feng Shui preporučuje aktiviranje ovog elementa  u domu za jačenje zdravlje i veći sklad u porodici. Element drveta osigurava poboljšanje zdravlja i nove početke. Povezuje se sa istočnim delom doma, odnosno, sektorom porodice.

Da bi aktivirali energiju u ovom sektoru, prema Feng Shui-u, preporučuje se postavljanje jake i zdrave biljke koja ima dosta malih okruglih listova. Ovu biljku stavite u istočni sektor i briniti se za nju kao što bi brinuli za svoje zdravlje i porodicu. To će imati veoma blagotvoran uticaj na zdravlje svih članova porodice.

Elementu drveta pripadaju sve nijanse zelenih tonova. Ukoliko planirate da poboljšate energiju svog zdravlja, povoljno je na istočnoj strani u blizini kreveta staviti nekoliko različitih biljaka koje simbolišu lepotu, zdravlje i mladost.

Budući da istočni sektor predstavlja područje porodice i zdravlja, Feng Shui preporučuje sledeće simbole koji se smatraju pogodnim za aktiviranje energije zdravlja.

Zeleni kristali u istočnom sektoru aktiviraće energiju vitalnosti i zdravlja.

Tikva Wu Lou simboliše dobro zdravlje, a ujedno je i moćna amajlija za zaštitu pa je pogodna da se postavi u ovaj deo doma.

Narandžasta boja u Feng Shui-u predstavlja energiju Yang, povezuje se sa novčanim prosperitetom, dobrim zdravljem i odlična je za ovaj sektor.

Male bujne biljke sa dosta cvetova ispuniće ovaj deo sa energijom rasta i uticaće na poboljšanje zdravlja.

S’ obzirom da se svaki od 5 elemenata povezuje sa specifičnim oblicima, Feng Shui preporučuje postavljanje pravougaonih simbola koji su povezani sa drvenim elementom.

Fotografije porodice, prijatelja, kućnih ljubimaca i predmeta koji asociraju na porodični sklad i sreću doneće dobru energiju u ovaj sektor.

Simbol kornjače koji označava dugovečnost i zaštitu takođe je dobro postaviti u istočni sektor.

Facebook Comments