Feng Shui – amajlije i simboli sreće

U Feng Shui-u postoji obilje raznovrsnih simbola i amajlija koje služe za privlačenje uspeha, sreće, dobrog zdravlja i prosperiteta.  Korišćenjem ovih pozitivnih Feng Shui simbola i amajlija možemo promeniti protok energije i doprineti opštem poboljšanju. Najčešće oni služe kao „pojačivači“ blagostanja ili popravljanja situacije.

 

 

Pravilno postavljeni, eliminišu negativnu energiju i donose dobre rezultate u mnogim aspektima života. Smatra se da svaka Feng Shui amajlija i simbol ima svoje jedinstveno delovanje.

Mistični čvor jedan je od najpoznatijih Feng Shui simbola. Smatra se da donosi dobru sreću i podstiče životni napredak. Ovaj simbol najbolje je postaviti u jugo-istočni ili jugo-zapadni sektor.

Za Feng Shui figuricu vola se veruje da donosi ostvarenje želja. Može se postaviti  i u severnom sektoru kuće za postizanje poslovnog uspeha.

Feng Shui zlatne poluge su simboli bogatstva i sreće. Smešteni u jugo-istočni sektor privlače obilje i napredak.

Fu psi simbol kućne zaštite, dugovečnosti i dobrog zdravlja. Služili su kao simboli statusa ispred dvorova i hramova. Postavljeni ispred doma služe za zaštitu od krađe i nesreće.

Feng Shui simbol kornjače daje zaštitu doma, privlačeći ujedno izobilje i bogatstvo.

Feng Shui simbol feniksa pomaže da dođemo do veće ravnoteže i uspostavimo balans nakon teških životnih padova. Postavlja se u južni sektor.

Simbol ždrala u Feng Shui-u jedan je od omiljenih, jer se veruje da privlači sklad, harmoniju i dugovečnost.

Feng Shui simbol zmaja privlači sreću u području karijere i rada. Smatra se idealnim za jačanje poslovne pozicije i podsticaj liderskih kvaliteta. Sektor u koji se postavlja je severni.

Ang Pow (crvena koverta sa novcem) ukrašena je  raznovrsnim simbolima za sreću i blagoslove. U savremenoj verziji unutar nje nalazi se jedna kovanica. Prema verovanju ovaj Feng Shui simbol treba postaviti na jugo-istoku. Takođe, može se nositi u torbici kao amajlija.

Feng Shui kineski novčići označavaju simbol bogatstva. Najčešće se vezuju na mistični čvor, a najbolje ih je postaviti u jugo-istočni sektor.

Kristali u Feng Shui-u smatraju se posebno učinkovitim i efikasnim simbolima za uspeh u školi i u obrazovanju.

Feng Shui tronoga žaba veoma popularan simbol koji služi za privlačenje bogatstva. Novčić koji se nalazi u ustima žabe obeležen je određenim kineskim znakovima koji uvek treba da budu okrenuti ka gore. Postavlja se u sektor jugo-istoka.

Nasmejani Buda  je simbol koji se povezuje sa duhovnim bogatstvom i srećom. Ukoliko se postavi u zapadni sektor donosi dobro zdravlje i blagostanje dece.

Facebook Comments