Feng Shui: Boja odeće za svako područje našeg života

Prema Feng Shui – u izbor i kombinacija određenih boja odeće podstiču naš chi. Poznato je da odeća jakih boja, poput crvene, spada u kombinaciju koja pomaže da se prvuče veća energija ljubavi. Ova boja označava veći intenzitet, zavođenje i izdržljivost.

Da bi razumeli važnost boja kod odevnih kombinacija, naročito kada su u pitanju posebne prilike, kao što je ljubavni sastanak, poslovni razgovor, odlazak na važne događaje i slično, možemo koristiti pomoć Feng Shui-a i Bagua dijagrama.

Bagua dijagram je korelaciji sa devet glavnih životnih područja. Svako od ovih devet područja uključuje:

-Karijeru

-Bogatstvo i blagostanje

-Veštine i znanje

-Slavu

-Kreativnost, deca

-Mentore

-Porodicu

-Odnose

-Zdravlje.

Da bi odabrali pravu boju odeće za svaku priliku i podstakli veću energiju u svom životu, to možemo učiniti pomoću Bagua dijagrama.

Boja odeće za svako područje našeg života: Karijera

Karijera – najboljim odabirom smatra se kombinacija crne i bele boje. Ovo će doneti potrebnu ravnotežu kada je u pitanju poslovni segment života.

Boja odeće za svako područje našeg života: Duhovnost

Duhovnost – najprikladnijim izborom smatraju se nijanse plave boje. Ona će pojačati intuiciju, pomoći u procesu meditacije i unutrašnjeg mira.

Boja odeće za svako područje našeg života: Odnosi

Odnosi – uopšteno, za  poboljšanje energije ljubavi  pravim odabirom smatra se ružičasta boja.

 

Boja odeće za svako područje našeg života: Porodica

Porodica – da bi zadražali potreban sklad i harmoniju u ovom segmentu i kada je u pitanju porodično okupljanje preporučuje se zelena boja koja je simbol vitalnosti i obnove.

Boja odeće za svako područje našeg života: Prijatelji

Prijatelji – za sastanke, izlaske, dobru korelaciju sa prijateljima najpogodnija je siva boja.

Boja odeće za svako područje našeg života: Prosperitet

Prosperitet – prilikom kupovine nekretnine, odlaska na važne sastanke ili tokom sklapanja posla najboljim odabirom smatra se ljubičasta boja koja svojim vibracijama privlači bogatstvo i blagoslove.

Boja odeće za svako područje našeg života: Kreativnost

Kreativnost  – u razdoblju kada nam je potreba veća inovativnost, nadahnuće ili kada smo na početku novog projekta tada je najpogodnije odabrati odeću bele boje. Ona će dati potrebnu jasnoću i veći podsticaj u rešavanju problema.

Boja odeće za svako područje našeg života: Uspeh

Uspeh – za odlazak na seminare, tečajeve, dodelu priznanja preporučuje se crvena boja koja je simbol snage, topline i moći.

Facebook Comments