Feng Shui: Boje i oblici nakita za jačanje energije

Feng Shui, drevna kineska umetnost, uključuje pet osnovnih  elemenata – vatra, voda, zemlja, drvo i metal preko određenih boja i oblika u cilju stvaranja većeg balansa i harmonije. Osim u domu, Feng Shui može se primenjivati u svim segmentima života.

Budući da se u Feng Shui-u oblici i boje naširoko upotrebljavaju za opšte poboljšanje, ovaj princip možemo iskoristiti kada je u pitanju odabir nakita i ukrasnih detalja. U nastavku je opisano nekoliko zanimljivih saveta koji mogu pomoći da se ojača lična energija.

Boje i oblici nakita za jačanje energije:

Okrugli oblik narukvica sa kristalima i dragim kamenjem osnažuje energiju i pomaže da se otkriju sopstvene blokade.

Ukoliko želimo više kreativne energije najbolje je odabrati ukrasne detalje sa elementima metala ili korišćenje ešarpi sa raznobojnim motivima.

Za veći uspeh preporučuje se korišćenje crvene boje, odnosno , minđuša, ogrlica i ukrasnih broševa.

Za podsticaj sklada i harmonije u braku preporučuje se nošenje priveska sa žadom.

Za podsticaj veće energije najbolje je odabrati privezak Sunca, zvezde ili piramide.

Za jačanje duhovnosti i intuicije preporučuje se nakit, kristali i ešarpa u ljubičastoj boji.

Ukoliko želimo veći unutrašnji mir i spokoj tada je najbolje odabrati nakit kvadratnog oblika u nijansama smeđe boje.

Za više prosperiteta najbolje je koristiti  srebrni i zlatni nakit. Prstenje i minđuše najbolje je da budu pravougaonog oblika.

Za više entuzijazma, bolje raspoloženje i radost preporučuju se narukvice okruglog oblika u nijansama narandžaste boje.

Da bi ostvarili više stabilnosti, bili postojaniji ui bolje fokusirani  preporučuje se nošenje minđuša žute boje koje imaju četvrtast oblik.

Za smanjenje stresa  i obnovu energije najbolje je koristiti  narukvice, ogrlice i priveske zelene boje sa zelenim kristalima.

Ukoliko želite da privučete više ljubavi i romantike u svoj život najbolje je koristiti nakit roze i crvene boje, u obliku srca.

Za podsticaj veće radne energije preporučuje se nošenje kristala i dragog kamenja u nakitu. Privezak na lančiću najbolje je da bude vijugavog ili talasastog oblika. Takođe se preporučuju ešarpe u tamnijim nijansama, poput teget boje.

Da bi se više opustili, oslobodili stresa i postigli veći unutrašnji balans preporučuje se nošenje nakita u nijansama plave boje, poput ogrlica i minđuša.

Facebook Comments