Feng Shui: Kako neutralisati uticaj negativne energije u domu pomoću biljki

U Feng Shui -u postoje mnogi načini koji se koriste za neutralisanje štetne energije i zaštitu doma od negativnosti. Osim tradicionalnih amajlija i nekih drugih Feng Shui elemenata možemo koristiti različite biljke u domu za koje se veruje da su moćan štit za odbranu od negativne energije.

Biljke, kao i sveže cveće, izvlače lošu energiju iz okoline i imaju ogromnu moć upijanja negativne energije. Osim što vizuelno upotpunjavaju prostor, biljke su idealne za pročišćavanje energije.

Međutim, pri odabiru treba biti oprezniji, jer neke biljke su pogodnije da stoje ispred doma, poput kaktusa. Naime, kaktus u sebi zadržava puno vode (voda simbol emocija) i povezuje se sa nakupljanjem osećaja emocija unutar sebe. Zbog toga ova biljka je pogodnija da stoji ispred ulaznih vrata kuće kako bi je zaštitila.

Za hortenziju se veruje da simboliše usamljenost pa nije poželjno da se drži u domu. Ona se povezuje sa u udovištvom, energijom samoće, pa osoba koja želi da pronađe partnera treba da izbegava ovu biljku za ukrašavanje prostora.

U nekim zemljama primenjuju se različite Feng Shui kombinacije bilja, ali uopšteno neke od najpoznatijih za zaštitu od loše energije su: ruzmarin, rutvica, bosiljak, drvo sreće, Hristovo venac, detelina sa četiri lista, viline vlasi ili Venerina kosa, kaktus.

Mnogi Feng Shui stručnjaci savetuju da se biljke postave u  blizini ulaznih vrata ili ispred doma kako bi oterale svu negativnu  energiju koja dolazi iz okruženja. Veruje se da će poseban učinak imati cveće crvene boje u blizini glavnog ulaza u dom za zaštitu i blagoslove.

Ruzmarin je idealan za vraćanje energije vitalnosti, zaštitu doma i neutralisanje pasivnosti.

Rutvica je biljka za koju se veruje da će pomoći u čišćenju energije doma, naročito ukoliko su se desili teški događaji. Ona služi kao zaštitna barijera, filtrira uticaje negativne energije i uroka.

Mnogi Feng Shui praktičari preporučuju drvo novca (sreće) kao pomoć u rešavanju mnogih pitanja. Međutim, najbolje je posaditi dve istoimene biljke i držati ih jednu pored druge.

Iako je biljka vilina kosa dosta osetljiva, veruje se da  ima neverovatnu snagu u čišćenju negativne energije. Naime, ova biljka “raspršuje“ negativne vibracije, ne dozvoljavajući im da se zadrže u prostoru. Najbolje ju je držati unutar doma.

Bosiljak može pomoći da se učinkovito očistiti negativna energija iz prostora. Prema Feng Shui- u idealna je za podsticaj dodatne energije  i kreativnosti.

Za detelinu sa četiri lista se smatra da je moćni zaštitnik doma od negativne energije. Ona je takođe povezana sa materijalnom dobiti i privlačenjem sreće.

Pored svake biljke možemo staviti ljubičaste mandale koje će pojačati učinak zaštite, eliminisati negativnu energiju iz prostora i doprineti većem balansu.

Facebook Comments