Feng shui: Kako ojačati energiju radnog mesta

Područje koje je posvećeno radu, kancelarija, radno mesto, studio, prema drevnim tehnikama Feng shui-a, treba stalno da se obnavalja određenim komponentama kako bi se podstakao veći prosperitet i napredak.

 

 

Prostor u kome radimo zahteva pravilan odabir boja, elemenata kako bi došlo do pokretanje energije i razvijanja na profesionalnom planu. Detalji na radnom mestu, boja, stil doprineće poboljšanju karijere, pa je veoma važno obratiti pažnju na te konstruktivne elemente.

Prema Feng shui-u, radni sto osoba koje se bave istraživanjem i učenjem treba da bude okrenut ka pravcu severo-istoka koji se odnosi na nova znanja, učenje, otkrića, uspeh i napredak. No, za prosperitet i sreću prepočuje se postavljanje stola u južni deo.

Svi dekorativni elementi doprinose usklađivanju energije, pa je poželjno koristiti odgovarajuće boje i oblike. Za povećane energije na  radnom mestu i privlačenje uspeha treba koristiti elemente crvene boje (jug)  ili elemente zelene boje (severoistok). Dekorativne fontane ili akvarijumi mogu se postaviti u severni deo. Veruje se da su ovi elementi odlični aktivatori uspeha i materijalnog napredovanja.

Vrlo često raspored nameštaja u kancelariji nije moguće promeniti, pa se prema Feng shui-u savetuje primena određenih tehnika koje će pojačati našu produktivnost na poslu. Ukoliko je radni sto postavljen tako smo licem okrenuti ka zidu, Feng shui tada preporučuje postavljanje biljke i ogledala na sto.

Biljke koje se preporučuju za kancelariju su drvo novca i bambus. One imaju važnu ulogu u privlačenju  materijalnog prosperiteta. Ukoliko smo se opredelili za bambus, najbolje je odabrati neparan  broj – tri, pet, sedam.

Okruženje u kome radimo mora biti slobodno i čisto, kako bi se podstakao protok energije. Stare knjige koje ne koristimo, predmeti koji nam stvaraju tegobne emocije, sitnice sa prethodnog radnog mesta treba skloniti, jer se prema Feng shui-u smatra da su to elementi koji imaju negativan uticaj na radnom mestu.

Da bi se zaštitili od zlonamerne energije drugih ljudi na radnom mestu, Feng shui preporučuje postavljanje dimnog kvarca u fioku radnog stola.

Koristeći neke od smernica Feng shui-a  možemo povećati svoje šanse za postizanje većeg uspeha u karijeri i radu.

Facebook Comments