Feng Shui – kako ojačati sektor ljubavi

Područje u domu koje predstavlja ljubav nalazi se u najudaljenijem desnom uglu gledajući od vrata. Kada govorimo o ljubavi i romantičnim odnosima, Feng Shui nudi nam različite tehnike koje će ojačati ovo područje, popraviti situaciju i dovesti do poboljšanja. Feng Shui preporučuje da svi predmeti  koji se nalaze u ovom delu budu u paru i zajedno.

 

 

Kada su upitanju slike, one bii trebale da budu svetlih  toplih boja. Ako u sektoru ljubavi  imate slike na kojima su usamljene osobe, savetuje se postavljanje drugih na kojima je prikazan par i koje zrače energijom sreće, radosti i zadovoljstva. Ako su prisutne slike sa cvećem, najbolje je da ono bude veselih boja, bez motiva jeseni ili bledih boja. Ukoliko se u tom delu nalazi kauč, a na svakom kraju po jedan jastuk, preporučuje se da budu stavljeni zajedno.

Prema osnovnim pravilima Feng Shui-a svi predmeti koji su slomljeni, okrnjeni ili napukli ne treba da se nalaze u prostoru, a ceo dom treba da je čist i uredan kako bi se podstakao protok pozitivne energije.

Ukoliko želite da ojačate sektor ljubavi, privučete novog saputnika u svoj život ili poboljšati postojeću vezu, potrebno je odbaciti predmete, ukrase i sve ono što asocira na bivšu ljubav, poput zajednčkih fotografija, pisama i slično. Umesto toga, ukoliko ste usamljeni, stavite simbole i slike koji asociraju na ljubavnu sreću i porodični sklad. Sektor ljubavi uvek treba da bude osvetljen sa  toplim bojama, ali ne i sa svetlom koje smeta ili zaslepljuje.

Za jačanje sektora ljubavi, Feng Shui preporučuje boje poput bele, roze, crvene ili ljubičaste. Dodajte svećice crvenih boja jer će one pružiti osećaj topline i romantike. Koristite arome i mirise, poput vanile ili cimeta koji aktiviraju romantiku i strast.

Izbegavajte postavljanje biljaka sa trnjem, kao što je kaktus, jer nije povoljan za sektor ljubavi. Odaberite biljke koje imaju zaobljene ili okrugle listove kako bi doprinele aktiviranju pozitivne energije. Takođe treba izbegavati fonatne sa vodom  ili akvarijume, jer nisu preporučljive u ovom delu.

U prozor možete postaviti simbol dve ptice ili ukras od porcelana kako bi privukli energiju nove ljubavi. Takođe, određeni kristali, poput roze kvarca ili žada poslužiće kao magneti za lubav.

Područje ljubavi možete ukrasiti  i sa fotografijama koje predstavljaju romantični  i ljubavni susret. Dobro je postaviti simbole dve mandarinske patke i svih onih predmeta koji su u paru. Prema Feng Shui-u nije preporučljivo stavljati predmete jedan iznad drugog, odvojeno, ni sa razmakom, jer će to doneti distanciranost kod ljubavnog para ili bračnih saputnika. Takođe postavljanje tri simbola privući će neverstvo i prevaru u vaš odnos.

Ne treba zaboraviti da u Feng Shui-u  važnu ulogu ima čistoća. Ukoliko je vaš sektor ljubavi neuredan, nesređen i prljav, odnosno, dominira energija Yang, to će doneti velike blokade i poteškoće u emocionalnom odnosu.

Da bi pronašli sklad koji daje sreću i unutrašnje zadovoljstvo, potrebno je da vaš sektor ljubavi bude usklađen sa pravim izborom boja i predmeta kako bi se energija pravilno kanalisala.

Facebook Comments