Feng Shui – Kako žuta boja može pojačati zdravlje

Feng Shui je drevna istočna filozofija koja je poznata nekoliko hiljada godina i bavi se proučavanjem protoka energije. Uz pomoć Feng Shui-a  prikazane su mnoge metode i tehnike koje omogućavaju da ostvarimo sklad u svom domu i životu, poboljšamo zdravlje i vitalnost. Takođe, Feng Shui daje nam priliku da saznamo šta treba izbegavati i predočava na brojne  korisne savete za rešavanje problema.

U Feng Shui-u mapa Bagua predstavlja vrstu  kompasa koji je podeljen na nekoliko delova. Svaka strana prikazuje jedno područje našega života: odnosi, prijatelji, uspeh, prosperitet, duhovnost, kreativnost, posao, porodica. U središtu Bagua mape je sektor zdravlja koji je od najveće važnosti.

Centar Bagua mape okuplja sve ostale i ima poseban odnos sa fizičkim i mentalnim zdravljem osoba. Vladajući je element zemlje, centar je predstavljen žutom boje. Da bi privukli dobru energiju, pojačali vitalnost i zdravlje treba koristiti žutu boju koja će omogućiti savršenu ravnotežu.

Žuta je boja Sunca, sunčeve svetlosti i smatra se jednom od glavnih za područje zdravlja u skladu sa načelima Feng Shui-a. Ona predstavlja moć, povezuje se sa srećom, maštom i mudrošću.

Žuta podstiče kreativnost, strpljenje  i radost. Povezana je sa središtem Bagua mape i elementom zemlje. Žuta spada u Yang boju. Upotreba žute boje poboljšava koncentraciju i daje jednostavnost u komunikaciji. Ova boja ima veliki uticaj na naše raspoloženje, fizičko, mentalno i emocionalno zdravlje.

Pravilno korišćenje žute boje može pomoći da ojačamo sopstveno zdravlje na najbolji način. Područje zdravlje dotiče ostalih osam i smatra se vrlo simboličnim.

Da bi poboljšali svoje zdravlje i pojačali energiju najbolje je staviti nešto žute boje u ovo područje. To je učinkovit način za poboljšanje protoka pozitivne energije u ovom području. Takođe možemo pronaći fotografiju sa prikazanom žutih narcisa i postaviti na zid.

Ako spavaća soba spada u zdravstveni sektor, odaberite žutu posteljinu ili zavese sa žutim motivima. Takođe se predlaže postavljanje žutih svećica u ovom području.

Ako trpezarija zauzima ovaj sektor najbolje je odabrati žuti stolnjak ili odgovarajući simbol koji će udvostručiti učinkovitost. Takođe možemo staviti sveže žuto cveće na središnji deo stola.

Ukoliko kuhinja zauzima sektor zdravlja najbolje je koristiti čaše, šolje ili tanjire u žutoj boji. Ovaj sektor  možemo ojačati fotografijama  i slikama koje akcentuju ovu boju.

Facebook Comments