Feng Shui – Povoljne i nepovoljne kombinacije boja

Feng Shui, drevna tehnika usklađivanja stambenog i poslovng okruženja, kombinuje suštinu kineske mudrosti sa modernim konceptom života u cilju ostvarenja veće ravnoteže, uspeha, blagostanja, zdravlja, ljubavi i duhovnosti.

Feng Shui je dostupan svima koji žele da ostvare veće blagostanje, sreću i dobrobit.  Poznato je da energija koja nas okružuje u našoj kući je odraz naše unutrašnje energije i ljudi koji je nastanjuju. Boje u kombinacijama na različite načine, mogu privući dobre vibracije, sreću ili nesreću u naš život.

Da bi ukrasili svoj dom  u skladu sa smernicama Feng Shui-a veću pažnju treba posvetiti  odabiru boja i pri tome voditi računa koje su kombinacije povoljne, a koje ne.

Feng Shui – Žuta i crvena boja

Ove dve boje prema Feng Shui-u smatraju se povoljnim u kombinaciji jer povećavaju blagostanje, privlače napredak i nove poslovne mogućnosti. Međutim,  u zajedničkoj kombinaciji nisu preporučljive za spavaću sobu, već za dnevni boravak, poslovni prostor i kancelariju.

Feng Shui – Crvena i bela boja

Kombinacija ove dve boje smatra se nepovoljnom. Crvena je sinonim za snagu, moć i koristi se za komercijalna područja kako bi probudila veći podsticaj. Bela je jedna od najvažnijih neutralnih boja i spada u hladne tonove. Dakle, kada se koristi preporuka je da se pažljivo kombinuje sa drugim bojama. U zajedničkoj kombinaciji crvena (vatra) uništava energiju metala (bela boja).

Feng Shui – Srebrna i ljubičasta boja

Srebrna i ljubičasta boja  simbolišu blagostanje, materijalne dobitke i bogatstvo. Ova kombinacija smatra se veoma povoljnom za poslovne prostore i preporučuje se u onim kućama koje su orijentisane prema zapadnoj strani.

Feng Shui – Zelena i crna boja

Zelena je boja blagostanja, povezuje se elementom prirode i predstavlja život, energiju i rast. Koristi se za privlačenje dobrobiti i ima smirujući učinak. Ova kombinacija smatra se veoma povoljnom za dobro zdravlje, rast i bogatstvo.

Feng Shui – Žuta i bela boja

Žuta je boja svetlosti, mentalne stimulacije i kreativnosti. Ona podstiče intelektualne aktivnosti, istraživanje, ali je treba koristiti sa oprezom jer može preopteretiti osobu i stvoriti konfuziju. Žuta i bela boja  su povoljna kombinacija, privlače radost, sreću i sklad.

 

Feng Shui – Smeđa i zelena boja

Prema Feng Shui -u ova kombinacija boja smatra se nepovoljnom, jer element drveta uništava element zemlje. Smeđa se odnosi na udobnost, stabilnost, produktivnost, jednostavnost, dugovečnost, darežljivost, praktičnost, simboliše element zemlje. Zelena je neutralna boja koja je povezana sa elementom drveta, predstavlja nadu, zadovoljstvo, fizičko isceljenje, rast, samokontrolu, finansijski uspeh i harmoniju.

Facebook Comments