Feng Shui: primenite načela Feng Shui – a na radnom stolu

Drevna kineska tehnika Feng Shui jedan od načina pomoću koga možemo ostvariti veću ravnotežu u profesionalnom segmentu. Feng Shui nam omogućava da na pravilan način uskladimo elemente, predmete, boje i na taj način privučemo bolju energiju u svoj život. Jednostavne promene u organizaciji predmeta na radnom stolu mogu doprineti da vaš rad bude učinkovitiji.

 

 

Radni sto

Uz pomoć Bagua dijagrama (mapa) najpre treba organizovati svoj radni sto i postaviti predmete prema njihovoj simbolici. Svaki sektor upravlja određenim aspektom života (porodica, uspeh, kreativnost, karijera, prosperitet, prijateljstvo, mudrost, emocionalni odnosi) a ideja je da predmeti budu organizovani u skladu sa tom podelom.

Računar treba da se nalazi na sredini radnog stola. Desktop pozdaina za računar treba da bude u beloj ili plavoj boji jer će to dati dobru energiju.

Za podsticaj uspeha treba postaviti crveni predmet ili simbol u gornji središnji deo stola. U nedostatku crvenog predmeta može se koristiti lampa u istoimenoj boji.

U sektor koji se odnosi na prijatelja najbolje je staviti adresar sa brojevima ili telefonski imenik.

U području kreativnosti najbolje je koristiti element metala ili simbola u beloj boji. Jedno od rešenja može biti metalna kutija sa olovkama.

U sektoru koji se odnosi na ljubavno partnerstvo najbolje je postaviti fotografiju voljene osobe, simbol roze boje ili predmet koji čini par.

Da bi dodatno ojačali energiju prirode preporučuje se postavljanje male saksije sa biljkom u centralni deo. Inače to je sektor porodice, pa se ova dekoracija smatra najpovoljnijom.

U sektor koji se odnosi na prosperitet preporučuje se postavljanje uspešno završenih poslovnih projekata i odgovarajućeg kristala.

Sektor koji se odnosi na mudrosti treba iskoristiti za postavljanje knjiga i brošura koje koristimo u radu.

Ukoliko se odlučimo za ovaj način uređenja svog radnog stola treba biti oprezan u odabiru predmeta i simbola. Naime, pogrešan izbor može doprineti suprotnim efektima. Na primer, ukoliko na sto postavimo predmete, poput makaza, noža za otvaranje pisama ili simbola sa oštrim vrhom to će “preseći” protok dobre energije.

Radni sto nikada ne treba da bude u pravcu ulaznih vrata jer će to doneti dosta smetnji i otežanja u radu. Nemojte sedeti licem okrenutim ka zidu. Prema Feng Shui – u važno je da energija teče ka vama, a ukoliko ste licem okrenuti ka zidu ili su iza vas vrata to neće doneti željeni napredak.

 

Facebook Comments