Feng Shui – saveti za mesec avgust

Svaka godina donosi različito delovanje pojedinih elemenata, a samim tim i mnogobrojne uticaje.  Ovi uticaji prema Feng Shui-u, povećavaju mogućnosti u cilju ostvarenja želja. Prema  Feng Shui praksi, veoma je važno prepoznati ono što donosi nepotrebnu težinu i otežanje kako bi se izbegle greške i postigao bolji sklad. Prema ovom shvatanju, ovde nam je predočeno na određena Feng Shui pravila i smernice za mesec avgust.

Avgust se smatra mesecom plodnosti, slavlja i gostoprimstva. Od davnina ovaj period godine u pojedinim tradicijama bio je povezan sa žetvom i prosperitetom. To je vreme kada se ubiraju plodovi spostvenog rada i odvijju se mnoge proslave. No, kod nekih naroda postojalo je verovanje da ovog meseca treba odati zahvalnost Svemiru  za date darove.

Prema Feng Shui-u, mesec avgust je idealan za rituale koji će podstaći obilje, finansijski napredak i ujedno privući prosperitet u naš život. Ova drevna kineska veština savetuje da se u ovom periodu godine više posvetimo uređenju finansijskog sektora, kako bi se suprostavili negativnim uticajima koji mogu izazvati stagnaciju i ometati nas u ostvarenju planova.

No, pre početka primena smernica za mesec avgust treba detaljno razmotriti u kom sektoru se nalazi nepovoljan, godišnji  uticaj leteće zvezde. To je od izuetne važnosti kako bi se izbegle dodatne komplikacije i finansijski gubici.

Prema Feng Shui-u u ovom razdoblju treba primeniti i rituale za pročišćenja doma sa određenim elementima koji će umanjiti mogućnost da se neke situacije zakomplikuju.

Jedan od idealnih načina za pojačanje finansijskog blagostanja je pravljenje čeka izobilja ili bogatstva. Kako bi ovaj Feng Shui ritual bio još uspešniji za početak njegove izrade savetuje se da želje budu dobro i jasno definisane.

U konkretnom slučaju to može biti zahtev za kupovinu neke stvari ili ostvarenje određenog poslovnog projekta za koji je potrebno znati koliko novca je potrebno. Ono što ne treba zaboraviti je da prilikom pravljenja čeka izobilja osoba mora imati dovoljno vere i ubeđenja u pozitivan ishod.

Mnoge osobe ček izobilja ili bogatstva prave po standardnom modelu. Nakon pripreme, u odeljku primatelj čeka treba staviti svoje ime i prezime, ali obratiti pažnju na datume i vreme. Ovaj Feng Shui ritual za mesec avgust najbolje je uraditi u periodu kada je aktuelan prelaz punog i mladog Meseca. Nakon izrade, ovaj ček izobilja možemo staviti na vidljivo mesto u domu ili ga nositi sa sobom u novčaniku.

Prema Feng Shui smernicama za mesec avgust takođe se savetuje odabir nekog od rituala zahvalnosti, dobre sreće i ostvarenja na poslovnom planu. U ovom razdoblju možemo obnoviti popis svojih želja, koristiti svećice određenih boja za aktiviranje energije blagostanja i prosperiteta u svom životu.

 

Facebook Comments