Feng Shui – saveti za mesec decembar

Mesec decembar predstavlja vreme kada dominira energija slavlja, zahvalnosti i kada se pripremamo za  nove ciljeve koje  želimo postići u narednoj kalendarskoj godini.

 

 

Prema Feng Shui-u  razdoblje meseca decembra  treba iskoristiti za pripremu novog ciklusa, ostavljanje prošlosti iza sebe i aktiviranje pozitivnih afirmacija koje će podstaći ljubav, sreću, dobro zdravlje i božansku zaštitu. Mnogi praktičari ove drevne kineske veštine preporučuju čišćenje prostora od nakupljenih energija tokom godine.

Poznato je da neravnoteža Yin energije može prouzrokovati stagnaciju, neugodnost i nedostatak prosperiteta. U skladu sa osnovim principima Feng Shui-a možemo eliminisati ove uticaje i podstaći obilje i prosperitet.

Ovo drevno kinesko umeće daje nam priliku da izaberemo jedinstvene načine koji će nam omogućiti da naši ciljevi urode većim plodom. Ukoliko niste zadovoljni sa svojom poslovnom, finansijskom ili ljubavnom situacijom, Feng Shui nam daje nam priliku da promenimo svoj život i privučemo obilje blagoslova u svoj život.

Prva stvar koju treba uzeti u obzir iz stanovišta Feng Shui-a je čistoća doma. Dakle, veoma je važno da se u potpunosti očistiti životni prostor, reorganizuje raspored u svim onim zapostavljenim područjima. Zatim na osnovu kompasa pronaći najbolja područja za mesec decembar koja donose dobru zaštitu i tu postaviti odgovarajuće simbole.

Za sektor rada savetuje se odabir  odgovarajućih boja, dodavanje zlatnih poluga koje će doprineti sreći i ostvarenju projekata i želja.

Koristite olovke svetlih boja za pisanje afirmacija koje se odnose na blagostanje, bogatstvo, romantiku, isceljenje, zaštitu ili prosperitet. Ove afirmacije imaju za cilj da aktiviraju pozitivnu vibracije, energiju i podstaknu ostvarenje određenih  želja.

Feng Shui takođe nam nudi jedan od vrlo zanimljivih lekova za čišćenje energije kod ulaznog  prostora u dom. U posudu u kojoj se nalazi proključala voda treba dodati bosiljak. Kada se voda ohladi, potrebno ju je procediti, dodati nekoliko kapi najomiljenijeg eteričnog ulja. Sa ovom tečnošću potrebno je očistiti ulazna vrata. Ovaj moćni Feng Shui lek ne samo da će očistiti od loših uticaja, već će omogućiti prolaz novoj energiji.

Takođe, mesec decembar možemo iskoristiti za rituale koji će nam otvoriti nove puteve. U tu svrhu preporučuje se korišćenje aromatičnih ulja, svećice zlatne boje i kristala kvarc. Nakon izgovaranja određenih mantra, kristal kvarca treba postaviti u blizini ulaznog dela u dom ili dnevni boravak.

Ovi jednostavni rituali koje preporučije Feng Shui za mesec decembar otvoriće nove mogućnosti  i zaštititi sve članove porodice. Ne treba zaboraviti da energija kojom zračite u velikoj meri određuje uspeh i doprinosi ostvarenju želja i individualnih ciljeva.

Facebook Comments