Feng Shui – saveti za mesec januar

Određeni Feng Shui saveti mogu nam pomoći da pokrenemo pozitivnu energiju u svom životu, ostvarimo bolju korelaciju sa osobama iz oruženja i privučemo blagostanje. Januar predstavlja mesec godine koji se odnosi na obnovu, nove projekte i početke.

Tokom prvog meseca godine preporučuje se detaljno čišćenje doma, uklanjanje svega što je polomljeno ili se ne koristi. Takođe, iz doma treba ukloniti sve električne aparate koji ne rade ili su van upotrebe. Napravite bolji raspored u stanu ili kući, zamenite sve ono što se u prethodnom periodu pokvarilo, česme koje cure, slavine koje su neispravne, kvake na vratima, sijalice koje su pregorele, napukla stakla prozora, itd.

Veoma je važno je da čišćenje doma bude temeljno, naročito područje uglova i manje dostupnih mesta. Nemojte dopustiti da se beskorisni predmeti i prljavština u vašem domu nakupljaju i nagomilavaju, jer će to sprečiti dolazak blagostanja u vaš život.

Izbacite sve ono što je nepotrebno. Uklonite uvenule biljke i zamenite ih novim koje će privući dobru sreću i novu energiju u dom. Ukoliko u domu imate kaktus postavite ga na neutralno mesto, jer ova biljka sprečava dolazak nove ljubavi i prijateljstva.

Oštre predmete, igle, makaze i noževe stavite u određene pregrade ili kutije. Oštećenu staru garderobu, kao i odeću koju više ne koristite odstranite iz ormara. Uklonite dokumenta iz radnog stola koja vam više nisu potrebna i napravite novi raspored.

Ojačajte sektor ljubavi sa simbolima leptira, dvostruke sreće ili slikama ptica. Ovi simboli se smatraju najboljim Feng shui lekovima za privlačenje ljubavi, održavanje sklada i sreće.

Odaberite svetle i živopisne boje koje će pomoći da u domu dominira skladna i harmonična energija. Postavite nove fotografije i slike koje su  skladu sa vašim sadašnjim željama i koje će  uticati na blagostanje i prosperitet.

Nakon detaljnog čišćenja doma, rasporedeđivanja predmeta i stvari, obaberite svetlije nijanse zavesa, posteljine i ukrasnih jastućića. Na taj način, obnovićete energiju svog doma  i privući mnoge blagoslove.

Kada je sve temeljno očišćeno, okadite prostor svog doma sa običnim tamjanom u smeru kazaljki na satu, počev od ulaznih vrata. Tom prilikom možete izgovoriti određene mantre ili molitve za zdravlje, napredak i prosperitet.

Facebook Comments