Feng Shui – saveti za mesec jul

Feng Shui kao jedna od vrlo popularnih drevnih kineskih tehnika najčešće se dovodi u vezu sa harmonizacijom životnog prostora i uređanjem doma.  Sveukupan dekor doma, kao i mnoge druge pojedinosti, mogu uticati na prosperitet, oblije i napredak.

Prema Feng Shui-a mesec jul smatra se najprikladnijim za rituale čiji je cilj da privuču prosperitet i napredak. Iako postoje brojni Feng Shui lekovi za ovaj mesec godine, glavne preporuke odnose se na primenu rituala u domu.

Jul je mesec koji označava promene i predstavlja idealno vreme za obnovu, renoviranje doma i privlačenje finansijskog prosperiteta. Od davina jul se smatra mesecom  magije i novih mogućnosti. Upravo iz tih razloga, drevna praksa Feng Shui-a za ovaj mesec preporučuje korišćenje rituala, kao i jedinstvenih smernica.

Ovo je mesec u kome se primenjuju određeni Feng Shui rituali čiji uticaji donosi blagoslove i štite u ostalom delu godine.

Prema Feng Shui smernicama tokom jula meseca preporučuje se postavljanje kineskih novčića obavijenih crvenom vrpcom za privlačenje poslovnog napretka.

Takođe, ovaj mesec osim što naglašava aspekt finansija, idealan je za čišćenje nakupljene energije u domu, rituale za obnovu, sreću i privlačenje pozitivne energije.

Da bi privukli prosperitet u julu mesecu tokom prvih deset dana savetuje se postavljenje simbola ili maskota za bogatstvo i uspeh. Takođe, ovo vreme treba iskoristiti za vraćanje pozajmica ili dugova.

Za privlačenje obilja i ostvarenje prosperiteta prema Feng Shui-u savetuje se primena rituala sa zlatnim i zelenim svećima.

Tokom sredine meseca jula poželjno je očistiti dom od negativne energije uz pomoć određenih rituala sa  svećicama.

Prema smernicama Feng shui-a za mesec jul takođe se predočava na važnost novih početaka i obnovu. Ovo je vreme kada prošlost treba ostaviti iza sebe, skloniti sve stvari i predmete koji nas asociraju na osobe iz prošlosti i sa kojima smo imali nesuglasice ili probleme.

Ovo je ciklus godine kada treba težiti privlačenju pozitivne energije, harmonizaciji i skladu. Primenom određenih Feng Shui principa i načela oslobodićemo se nepotrebnog haosa, praznine i pasivne energije.

 

Facebook Comments