Feng Shui – saveti za mesec jun

Feng Shui koji predstavlja drevnu kinesku umetnost  omogućava nam da kroz različite tehnike poboljšamo svoj život. Mnogi praktičari Feng Shui-a naglašavaju prednost ove prakse kroz primenu određenih koncepata u cilju poboljšanja života, napretka i uravnoteženja.

 

 

Prema  Feng Shui smernicama za mesec jun preporučuje se  detaljno čišćenje doma, a veći fokus treba posvetiti području rada, profesionalnog razvoja i obrazovanja. U tom smislu, ovog meseca veoma je važno završiti započete projekte i započeti planiranje nečega novog u svom životu.

U mesecu junu akcenat treba staviti na sektor rada, prijateljstva i u tu svrhu koristiti Feng Shui lekove koji će pogodovati ovim područjima.

Tokom ovog meseca idealno je napraviti određenu introspekciju i analizirati postojeću situaciju vezanu za novac i novčana ulaganja. Inače, jun nije najpovoljniji mesec za nova materijalna ulaganja.

Za mesec jun prema  Feng Shui – u pogodno je u radnom okruženju postaviti simbole koji će pojačati produktivnost i protok pozitivne energije.

Ovo razdoblje takođe se povezuje sa čišćenjem nakupljene negativne energije u domu. Za jačanje prosperiteta i porodični napredak savetuje se detaljno čišćenje doma, naročito ulazni deo prostora. U zavisnosti od vladajućeg elementa treba primeniti rituale za uravnoteženje finansijskog, radnog, porodičnog i ljubavnog sektora.

Tokom meseca juna potrebno je očistiti sektor zdravlja i postaviti određene simbole ili elemente koji će neutralisati uticaj negativne energije.

Takođe, možemo primeniti određene boje, poput pastelnih koje jaču energiju duhovnosti.  Jun se smatra mesecom koji donosi mnoga iznenađenja, a prema Feng Shui za pozitivan podsticaj idealno je odabrati elemente koji su u skladu sa jačanjem i poboljšanjem finansija. U tu svrhu mogu se odabrati nijanse žute boje koje podstiču kretanje i prosperitet. Takođe treba biti oprezan sa odabirom boja, jer previše Yang energije može samo dodatno pogoršati situaciju.

Ovo su samo neki od korisnih načina za uravnoteženje energije tokom razdoblja juna meseca. Ključni deo prema praktičarima Feng Shui-a sastoji se u dobroj interakciji pojedinih elemenata i određivanja položaja letećih zvezda u skladu sa područjima delovanja.

Pri primeni Feng Shui smernica i principa za mesec jun, pored detaljnog čišćenja doma, eliminisanja suvišnih stvari, ne treba zaboraviti da se napravi mesto za nešto novo u sopstvenom životu.

 

Facebook Comments