Feng Shui – saveti za mesec maj

Jedan od glavnih ciljeva Feng Shui-a je u usklađivanju energije prostora u kome se nalazimo. Na taj način privlačimo blagostanje, sreću, dobre odnose sa drugima i uspeh. Tradicionalne smernice iz Feng Shui-a podrazumevaju sklad u fizičkom prostoru, ali i periodično menjanje dekora u pojedinim sektorima.

Kao što je poznato, energija svakog meseca se menja i to u Feng Shui-u  podrazumeva reorganizovanje životnog prostora i uređenje. Mesec maj predočava na aktiviranje pozitivne energije određenih sektora u skladu sa vladajućim uticajem godine i elementa.

Feng Shui nam daje različite ideje za privlačenje pozitivne energije u prostoru. Mesec maj smatra se idealnim periodom za privlačenje i aktiviranje sektora ljubavi. U tu svrhu mogu se koristiti različiti simboli. Jedan od najpopularnijih simbola su mandarinske patke. Prema opštim pravilima, pre postavljanja simbola treba odrediti gde se ovog meseca nalazi negativan uticaj leteće zvezde.

 

 

Smernice Feng Shuia- a za mesec maj nam sugerišu da tokom ovog razdoblja treba izbegavati konflikte i sukobe. Ukoliko postoji napet odnos sa nekim bliskim osobama, Feng Shui predočava  da postojeće nesuglasice rešimo, jer će energija ovog meseca imati ključan uticaj na odnose  tokom cele godine.

Feng Shui za mesec maj nas podseća da treba detaljno analizirati uticaj leteće zvezde i kroz kombinaciju određenih simbola i rituala težiti zadržavanju sklada i ravnoteže.

Tokom meseca maja pogodno je postaviti nove biljke u dom koje će svojom prekrasnom energijom uneti vedrinu u životni prostor.

Za jačanje blagostanje savetuje se odabir određenih simbola. To mogu biti metalne kovanice, kristali ili maskote u skladu sa vladajućim elementom.

Za neutralisanje loše energije i zlih uticaja mogu se koristiti neki od najučinkovitijih Feng Shui lekova sa morskom vodom.

Za podsticaj veće vitalnosti preporučuju se bambusi. Posudu sa vodom u kojima se nalaze treba svakodnevno menjati.

Za jačanje romantičnih odnosa, poboljšanje i harmoniju savetuje se redovno čišćenje sektora ljubavi i dobro osvetljenje tog dela.

Blagotvorni uticaj na prostor imaće kristali crvene, bele i zelene boje. Kristali se smatraju idealnim aktivatorima i simbolima koji privlače pozitivnu energiju.

Feng Shui za mesec maj predočava nam na neka od praktičnih rešenja koja mogu doprineti promenama, očuvanju sklada i ravnoteže. Ove Feng Shui smernice osiguraće stabilnost, a detalji će pomoći da se dopuni energija našeg životnog prostora.

Facebook Comments